Hlavní obsah

Strašná situace, už mě to nebaví, zoufá si Nedorost. Ve Slovanu už je zase bez výplat

Bratislava/Praha

Finanční problémy ho trápily už v minulých letech, třeba loni v létě nebylo vůbec jisté, jestli hokejový Slovan Bratislava nastoupí do nové sezóny Kontinentální ligy. Nakonec se z existenčních potíží dostal, jenže nejistotu pociťují hráči v týmu i nadále. Podle deníku Plus jeden deň viděli svěřenci českého trenéra Miloše Říhy výplatu naposledy v červenci, od té doby na další marně čekají.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Václav Nedorost ze Slovanu Bratislava v souboji s Glebem Korjaginem z Dynama Moskva.

Článek

V šatně mužstva se proto objevil i prezident klubu Juraj Široký, který měl hráče informovat o termínech vyrovnání dlužných částek.

„Pan Široký byl v kabině a slíbil nám, že do Vánoc nám to zaplatí," přitakal český útočník Václav Nedorost, jenž ve Slovanu nastupuje i s krajany Tomášem Kubalíkem, Radkem Smoleňákem, Jakubem Valským, Lukášem Vopelkou a Tomášem Kundrátkem.

Čtyřiatřicetiletý Nedorost sice věří, že vedení klubu svůj slib splní, zároveň ale přiznává, že současná situace není jednoduchá. „Je to strašná situace. Už mě to nebaví. Abych stále myslel na to, jestli přijde, nebo nepřijde výplata, je otřesné," na rovinu říká dvojnásobný juniorský mistr světa, který si v sobotním utkání v Chanty-Mansijsku poranil rameno a minimálně měsíc bude mimo hru.

Podle Plus jeden deň musí Široký sehnat do Vánoc částku okolo dvou miliónů eur (zhruba 54 miliónů korun).

Finanční problémy? KHL zvažuje snížení počtu týmů

Do toho se navíc prezident KHL Dmitrij Černyšenko nechal pro ruskou agenturu R-Sport slyšet, že liga kvůli recesi ruské ekonomiky a s tím souvisejícími finančními problémy několika klubů zvažuje snížení počtu účastníků nadnárodní soutěže. Tu aktuálně hraje 29 klubů, své zástupce v ní mají Rusko, Finsko, Bělorusko, Slovensko, Chorvatsko, Lotyšsko a Čína.

„Budeme diskutovat o optimalizaci počtu klubů v soutěži," prohlásil Černyšenko. Recese ruské ekonomiky a nízké ceny ropy totiž oslabily pozici státem kontrolovaných společností, které ve většině případů sponzorují hokejové kluby. Ty se pak stále častěji dostávají do dluhů.

Reklama

Související témata: