Hlavní obsah

Tři roky a dost! Reprezentační gólman Kovář končí v Jekatěrinburgu

Moskva

Po třech letech končí své působení v dresu ruského Jekatěrinburgu český hokejový brankář Jakub Kovář. Sedmadvacetiletý gólman měl v klubu v průběhu sezóny spory s trenérem Andrejem Razinem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Kovář během tréninku na kempu hokejové reprezentace.

Článek

Klub odchod své opory oficiálně neoznámil, nicméně podle serveru championat.ru se obě strany dohodly na předčasném ukončení smlouvy po vzájemné dohodě. Sedmadvacetiletý Kovář v uplynulém ročníku absolvoval v základní části 42 zápasů, nejméně za jeho působení v KHL. V play off, v němž Jekatěrinburg vypadl v prvním kole s pozdějším vítězem z Magnitogorsku, za který hraje Kovářův mladí bratr Jan, odchytal pouze jedno celé utkání.

"Odchytal jsem jen první zápas, který jsme v Magnitogorsku vyhráli. Pak si trenér řekl, že to tým zvládne i beze mě... Celou sezónu jsem jen doufal, že mi dá pokoj a nechá mě v klidu chytat. To on ale v plánu neměl," řekl Kovář minulý týden v rozhovoru pro Deník.

Účastník čtyř mistrovství světa a olympijských her v Soči odešel do Jekatěrinburgu v roce 2013. Předtím byl písecký rodák oporou Českých Budějovic.

Spolu s Kovářem v Jekatěrinburgu skončil i útočník Ondřej Roman, jenž se po roce vrací do Vítkovic. Nováčkem bude bývalý sparťanský útočník Jan Buchtele, v klubu zůstává Petr Koukal.

Reklama

Související témata: