Hlavní obsah

Novosibirsk - Petrohrad 0:3Vítěznou sérii Petrohradu nezastavil ani Salákův Novosibirsk

Aktualizováno

Hokejisté Petrohradu vyhráli i šestnáctý zápas sezony Kontinentální ligy. Obhájce Gagarinova poháru dnes zvítězil 3:0 v Novosibirsku, jehož branku hájil bývalý gólman SKA Alexander Salák. Petrohradští svěřenci ruského reprezentačního trenéra Olega Znaroka suverénně vládnou soutěži se ziskem 45 bodů z 48 možných.

Článek

Třicetiletý Salák, který působil v Petrohradu v letech 2013 až 2014, měl dnes proti nejlepšímu týmu ligy hodně práce a čelil 38 střelám. Jeho protějšku Igoru Šesťorkinovi naopak stačilo k třetímu čistému kontu v sezoně pouhých 15 zákroků.

Z vítězství se radoval jiný český brankář Dominik Furch, jehož Omsk zdolal 4:1 Dinamo Minsk. Sedmadvacetiletý reprezentant si připsal nejen 26 zásahů, ale i asistenci u třetího gólu Dmitrije Kugryševa. Furch zahájil gólovou akci úspěšným zákrokem proti střele Charlese Lingleta.

Svou třetí brankou v sezoně rozhodl o výhře Čerepovce 2:1 nad Chabarovskem útočník Matěj Stránský. Čtyřiadvacetiletý ostravský rodák vstřelil Amuru, jemuž chybí distancovaní čeští hokejisté Jan Kolář a Tomáš Zohorna, vítězný gól v přesilovce ve 38. minutě.

Třízápasovou sérii porážek ukončil Slovan Bratislava výhrou 4:3 nad Podolskem, pod kterou se výrazně podepsali Češi. Rozhodující trefu zaznamenal v 54. minutě Michal Řepík po přihrávce Lukáše Kašpara. Jednou asistoval i Radek Smoleňák, dvakrát Jan Buchtele. Na straně poražených si připsal nahrávku obránce Vojtěch Mozík.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Petrohrad 0:3
Omsk - Dinamo Minsk 4:1 (za domácí Furch 0+1)
Barys Astana - Jaroslavl 6:1
Chanty-Mansijsk - Dynamo Moskva 2:3
Čerepovec - Chabarovsk 2:1 (za domácí Stránský 1+0)
Dinamo Riga - Vladivostok 2:5
Slovan Bratislava - Viťaz Podolsk 4:3 (Řepík 1+0, Buchtele 0+2, Kašpar a Smoleňák oba 0+1 - Mozík 0+1).

Reklama

Související témata: