Hlavní obsah

Výměna trenéra nám pomohla, říká český útočník Togliatti Zaťovič

Bratislava

Předposlední mužstvo Východní konference Kontinentální hokejové ligy Lada Togliatti v sestavě s českým útočníkem Martinem Zaťovičem zvítězilo ve středu v Bratislavě nad Slovanem přesvědčivě 5:2. „Před měsícem se vyměnili trenéři, ten systém si začíná sedat a je vidět, že už to má hlavu a patu,“ uvedl Zaťovič v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič.

Článek

Český útočník si pochvaluje, že Lada vyhrála poslední domácí zápasy a věří, že tým už překonal krizi ze začátku sezóny. „Výsledek proti Slovanu je super, v pátek hrajeme v Záhřebu a chceme také zvítězit," uvedl.

V utkání se Slovanem pomohl Ladě vlastní gól domácích hned ve 28. vteřině utkání, nejistý výkon obou brankářů bratislavského mužstva, ale také krásný Zaťovičův čtvrtý gól do šibenice. „Utkání se vyvíjelo úplně jinak, než chtěli domácí. Před čtvrtým gólem jsem dostal dobrou nahrávku, centr mi stáhl obránce a já měl čas se podívat, kam to namířím," líčil Zaťovič.

Slovan měl téměř dvojnásobný počet střel než soupeř, ale bratislavští útočníci dokázali zahodit několik čistých gólových tutovek a Ladu podržel brankář Masalskis. „Gólman chytal výborně. Drží nás hodně zápasů. Hořelo to až před koncem utkání, ale dobře jsme si to pohlídali," konstatoval český útočník.

Zaťoviče přišlo do hlediště podpořit dvacet příbuzných a známých. „Mají to sem nejblíž," usmíval se český útočník, který hraje v Ladě druhou sezónu. V kabině je jediným Čechem a nemá ani žádného slovenského spoluhráče „Je to v pohodě. Nemám s tím žádný problém. Chce se od nás, abychom uhráli paly off, což je docela daleko. Sezóna je však dlouhá a věřím, že ještě není nic ztraceno," dodal.

Reklama

Související témata: