Hlavní obsah

Dynamo - Čeljabinsk 7:6 PPWill v KHL střídal, pak chytil nájezd a Sedlákovy přihrávky znamenaly aspoň bod

Aktualizováno

Hokejisté Čeljabinsku vydřeli i díky brankáři Romanu Willovi a útočníkovi Lukáši Sedlákovi alespoň bod v utkání Kontinentální ligy na ledě Dynama Moskva za porážku 6:7 v prodloužení. Will přitom už za stavu 1:4 těsně před polovinou utkání střídal. Hosté potom i díky dvěma Sedlákovým asistencím zlikvidovali dokonce čtyřgólové manko. Český gólman navíc nahradil v čase 57:22 za stavu 6:6 Emila Garipova na samostatný nájezd a zlikvidoval pokus Kanaďana Erica O'Della, načež se vrátil na střídačku. V nastavení ale překonal Garipova Andrej Mironov.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Brankář Roman Will.

Článek

Nejproduktivnější Čech v soutěži Sedlák se podílel na gólech v povedené sedmiminutovce ve třetí třetině, v níž Traktor třemi brankami vyrovnal na 5:5. Statistiky v sezoně si vylepšil na 13 přihrávek a 27 bodů. Will v duelu týmů, kterým v jednotlivých konferencích patří druhá místa, stihl za bezmála 28 minut dvacet zákroků.

Čeljabinsk se po druhé porážce z posledních tří zápasů dotáhl ve Východní konferenci na Magnitogorsk, který má ale tři zápasy k dobru. Moskevské Dynamo v Západní konferenci zaostává už jen o bod za Jokeritem Helsinky. Finský klub prohrál v prodloužení 1:2 v Jaroslavli.

Chabarovsk porazil v duelu týmů na hraně postupu do play off 3:0 Jekatěrinburg a k ukončení třízápasové série bez bodového zisku pomohl jednou asistencí také útočník David Tomášek.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Jekatěrinburg 3:0 (Tomášek 0+1)
Vladivostok - Omsk 2:1 po sam. nájezdech
Novosibirsk - HK Soči 1:2
Čerepovec - CSKA Moskva 3:0
Jaroslavl - Jokerit Helsinky 2:1 v prodl.
Dynamo Moskva - Čeljabinsk 7:6 v prodl. (za hosty Sedlák 0+2)

Reklama