Hlavní obsah

Chceme celou Ligu mistrů vyhrát, zní z Pardubic. V cestě stojí další finský sok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší cíle mají v extralize, ale pardubičtí hokejisté chtějí ovládnout i stále prestižnější Ligu mistrů. Přiblížit se k tomu mohou už ve středu od 18 hodin, kdy v prvním čtvrtfinálovém utkání vyzou na vlastním ledě finský celek Lukko Rauma. „Očekávám útočný hokej. Narazí na sebe jiné systémy. Příjemné zpestření pro nás i fanoušky,“ predikuje gólman Dynama Roman Will.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubičtí hokejisté slaví gól.

Článek

Už v osmifinále Východočeši vyřadili soupeře ze země tisíců jezer, konkrétně Ilves Tampere, teď je čeká další finský soupeř. „Asi to bude opět hodně bruslivý tým. Klasický finský hokej,“ míní Will. „Přípravu jsme měli důkladnou a přesně šitou na míru soupeři. Trenérský štáb dělá skvělou práci a stráví u videa spoustu hodin. A nám předá to nejdůležitější,“ oceňuje.

Zápasy v Lize mistrů, která ve svém počátku úplně nedostávala slavného jména, ovšem postupně nabírá na prestiži, ho baví. „Hraje se nahoru dolu, je to krásná podívaná pro oko diváka. Svázanost z domácí soutěže v Lize mistrů trochu opadává,“ pochvaluje si 31letý brankář.

Soutěž navíc bere i jako příležitost udělat reklamu českému hokeji. „Takhle jsme v hlavách nastaveni od prvního zápasu. Jsme rádi, že jsme se dostali mezi nejlepší týmy Evropy,“ pokračuje. Od dalších členů pardubického kádru pak zní i ta nejodvážnější slova. „Chceme celou soutěž vyhrát,“ velí slovenský obránce Peter Čerešňák.

Stejně už dříve hovořil i trenér Václav Varaďa, který si však také uvědomuje, že v nabitém programu čeká Dynamo pořádná výzva. Pardubice si totiž po Vánocích zahrají potřetí v historii slavný Spengler Cup. „Je důležité, aby se o sebe kluci starali, odpočívali a správně trénovali. A důležitý je i motivační faktor, aby neustále chtěli vyhrát,“ zdůraznil kouč.

Do play off Ligy mistrů postoupili Východočeši vůbec poprvé. Jestli se jim podaří probojovat i mezi nejlepší čtyřku, napoví už zítřejší zápas a rozhodne o tom úterní odveta v Raumě kousek pod polárním kruhem. „Z jejich kádru neznám nikoho. Nevím moc, co čekat. Ale připravili jsme se dobře,“ věří bek Čerešňák. Zatímco Dynamo vévodí tabulce české extraligy, Lukko je v domácí soutěži až deváté.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články