Hlavní obsah

Neměl jsem tohle datum zakroužkované, ale speciální zápas to byl, přiznal po výhře v Třinci Varaďa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V šestnácti zápasech v řadě dokázali hokejisté Třince v extralize bodovat, jejich úctyhodnou sérii ukončily dominantní výhrou 5:1 Pardubice, tedy tým, který od této sezony vede jako hlavní trenér strůjce třineckého mistrovského zázraku Václav Varaďa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubický trenér Václav Varaďa v utkání na ledě Třince. Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Třinec - Pardubice

Do Třince přijel jako trenér soupeře poprvé v kariéře, hodně fousaté je i datum, kdy v Třinci naposledy nastoupil jako host z pozice hráče. Ještě ve staré Werk Aréně slavil s Vítkovicemi 15. září 2009 výhru 3:1.

„Těšil jsem se sem. Ne že bych měl od prvního dne sezony zakroužkované, kdy sem jedeme, ale lhal bych, kdybych řekl, že to pro mě nebylo speciální utkání. Na roky, které jsem tady strávil, nezapomenu. Třinec mi zůstal v srdci,“ svěřoval se Varaďa.

A přestože po třetím titulu v řadě na vlastní žádost nezvykle dlouhou sedmiletou trenérskou smlouvu ukončil, v Třinci na něj nezapomněli. V první komerční přestávce utkání 25. kola proti Pardubicím na kostce nad ledem promítli sestřih Varaďových trenérských třineckých úspěchů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice 0:5 (27. Sedlák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

A ochozy video doprovodily skandováním jména trenéra, který se v Třinci stal za své dvanáctileté působení legendou. „Děkuji fanouškům a všem lidem, kteří to bio udělali. I třinecké organizaci, která mě posunula dál a dala i možnost fanouškům se k tomu krátce vrátit,“ říkal Varaďa, který v tu chvíli neměl daleko k slzám.

„Nějaké vzpomínky mi v tu chvíli proběhly hlavou, ale koloběh života běží dál a já se dívám před sebe. Ne za to, co bylo. Pilně jsme se připravovali, abychom to utkání tady zvládli a budu se sem těšit příště opět,“ vykládal svým obvyklým projevem bez zbytečných emocí Varaďa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice 0:3 (21. Čerešňák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Třemi body za gól a dvě nahrávky přispěl k jednoznačnému vítězství obránce Pardubic Peter Čerešňák. „Trenér tady dlouho byl, zanechal tady nějakou stopu, několik titulů, takže si ho tady všichni hodně váží. Ale abych se přiznal, nepostřehl jsem, že by to pro něj bylo něco extra. Byla to klasická příprava jako na každého jiného. Hlas se mu netřásl,“ smál se Čerešňák. „Ale do kabiny něco vypsal, tak doufám, že jsme ho dnes potěšili,“ dodal slovenský bek po výhře, která při pohledu na skóre vypadala jednoznačně.

„Odehráli jsme dobrý zápas, V prvních dvou třetinách jsme si vytvořili nějaký náskok a ve třetí se to už, ne že dohrávalo, ale chtěli jsme hru kontrolovat, což se nám podařilo. Dobré vítězství pro nás,“ zdůraznil pardubický hokejista.

Pardubice vyhrály první třetinu 2:0 (Radil, Poulíček), další tři góly (Čerešňák, T. Zohorna a Sedlák) přidaly ve druhé dvacetiminutovce, v níž zároveň domácí střídačku donutili po pátém gólu stáhnout z ledu Ondřeje Kacetla a nahradit jej Markem Mazancem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, potyčka mezi Sedlákem a DraveckýmVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Oceláři vyhráli až poslední část, kdy snížil na 1:5 Richard Pánik. „Přijel lídr tabulky, největší favorit soutěže, chtěli jsme se vytáhnout a pracovat tak, abychom udělali dobrý výsledek a body. Bohužel dneska se to nepovedlo,“ hodnotil porážku Varaďův nástupce na střídačce Třince Zdeněk Moták. „Uděláme za celou tou sérií, kterou jsme měli, i za dnešním výkonem tlustou čáru a budeme bojovat dál,“ prohlásil Moták.