Hlavní obsah

Chceme do finále, motivace je každým postupem silnější, zní z vítkovické kabiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli v extraligovém zápase proti Spartě (2:4) trenér Pavel Trnka po návratu z mistrovství světa do 20 let, kde dělal asistenta Patriku Augustovi ještě chyběl, v pondělí už ale vedl trénink hokejistů Vítkovic. Na volno neměl čas, v úterý čeká na ostravské hokejisty první semifinálová bitva Ligy mistrů proti švédskému týmu Skelleftea (od 18 hodin).

Foto: Petr Kotala

Tomáš Vondráček (uprostřed) pomohl Vítkovicím k postupu do semifinále přes Rapperswill hattrickem.

Článek

„Na oddych jsem měl část jednoho dne. Ale tak to je, rozhodně si nestěžuju. Jen jsem si přehodil věci a jsem zpátky v práci ve Vítkovicích. V pondělí jsme absolvovali první trénink a připravujeme se na Švédy. Měl jsem z toho velice solidní pocit,“ svěřoval se hlavní trenér dvanáctého týmu extraligové tabulky.

Ovšem jediného českého mužstva, které zůstalo v pavouku Ligy mistrů. V semifinále se Ostravané utkají s přemožitelem Třince z osmifinále. „Je to kvalitní tým, hrají ve vysokém tempu. Ani nebudu zmiňovat, jak úspěšní ve Švédsku jsou. Kádr mají nabitý top hráči. Myslím, že to bude super utkání a my budeme dobře připraveni,“ slíbil Trnka.

Vítkovický trenér může v přípravě na úterní první semifinále použít parafrázi věty, která se říká malým dětem před Štědrým dnem – Ještě třikrát se vyspíte a přijde Ježíšek. Právě tři utkání zbývají vítkovickým hokejistům k tomu, aby dosáhli na historický úspěch, kterým by triumf v Lize mistrů byl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC Sparta Praha 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nerad bych to na historických rekordech stavěl, protože by to po kluky bylo svazující. Pro mě je důležité, abychom byli dobře připravení na to první utkání, které je před námi,“ zdůraznil Trnka.

Hráči ale velkou šanci dobře vnímají. „Je to už semifinále, dokráčeli jsme daleko, takže si to chceme užít, ale především chceme postoupit do finále,“ nastínil slovenský útočník Vítkovic Rastislav Dej.

„Jak jsme k tomu poháru blíž a blíž, tak se naše motivace to zvládnout zvětšuje. Chtěli bychom to dokázat, ale je před námi ještě teda kus práce. Necháme tam ledě všechno,“ přidal se Marcel Barinka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. HC Olomouc 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A připomněl, že například Pardubice, či mistrovský Třinec už Ligu mistrů opustili. „Semifinále je úspěch pro klub i pro město. Dostali jsme se daleko a Skelleftea nebude žádný lehký soupeř. Musíme podat co nejlepší výkon a snad třeba dopadne,“ pousmál se.

Švédský tým vyznávající černožluté barvy obsadil v základní fázi aktuálního ročníku Ligy mistrů 5. příčku a utkal se doma s Pardubicemi (3:4). V osmifinále pak narazil na českého šampiona z Třince, přes kterého postoupit poté, co ve Slezsku prohrál 3:4 a doma v odvetě zvítězil 5:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je desetibodový Linus Lindström (5+5), bodování Vítkovic kraluje kapitán Dominik Lakatoš (6+5).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Vitkovice Ridera 2:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

„V květnu po rozlosování Ligy mistrů jsme si řekli, že v ní chceme hrát důstojnou roli a že chceme především bavit fanoušky. A myslím, že tenhle cíl se nám daří plnit. Postupu do semifinále si nesmírně vážíme. Čeká nás těžký soupeř, ale naším cílem je v semifinále uspět,“ řekl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

Reklama