Hlavní obsah

Sparta - Aalborg 2:3Góly kapitána nestačily, Sparta na úvod Ligy mistrů prohrála

Hokejistům Sparty se premiéra v novém ročníku Ligy mistrů nevydařila, v domácím prostředí prohráli v zápase skupiny A s Aalborgem 2:3. Pražanům nepomohly ani dvě trefy kapitána Michala Řepíka, dánský mistr o výhře rozhodl gólem Jula Korsgaarda ve třetí třetině.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Sparty Jakub Kovář v akci.

Článek

Pražané se dostali do vedení v 7. minutě, kdy Řepík tečoval střelu Poláška od modré čáry. Další branku mohl po Němečkově nastřelení puku přes celé hřiště přidat Dvořáček, gólman Sorensen ale stihl zakročit.

Úřadující dánský mistr se v Praze prezentoval ofenzivní hrou a brankář Kovář měl v první části více práce než jeho protějšek. Vyrovnat se hostům podařilo ve 26. minutě, kdy krátce po skončení přesilové hry nejprve po sparťanské chybě v rozehrávce trefil Marcussen tyč a Anker puk pohotově dorazil.

Sparta dokázala bleskově odpovědět. Již za 57 sekund se po Miklišově střele opět tečí prosadil Řepík. Při Poláškově vyloučení Pražané zahrozili v oslabení, vzápětí ale inkasovali. Kovář neviděl Carstensenovu střelu od modré. A mohlo být pro domácí hůře. Při Thorellově vyloučení ale Spelling trefil jen tyč a Ladehoff minul odkrytou branku.

Ve třetí třetině se Sparta tlačila za třetím gólem, soupeř ale dobře bránil a sám hrozil z rychlých protiútoků. Kovář musel hasit několik situací, v 52. minutě se ale hosté prosadili, poté co do branky prošla tečovaná střela Druggeho. Vyrovnat se Spartě nepodařilo ani v závěrečné power play.

"Měli jsme dobrý vstup do utkání, na začátku druhé třetiny jsme měli dát dva tři góly a bylo by po zápase. Od půlky utkání jsme ale už tahali za kratší konec," řekl kouč Sparty Pavel Patera a vzal prohru na sebe. "Ráno jsme měli tvrdý trénink a od půlky zápasu to bylo znát. Pak už byli Dánové lepší a zaslouženě vyhráli," dodal nový trenér Pražanů.

Hokejová Liga mistrů, skupina A:
HC Sparta Praha - Aalborg Pirates 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (Polášek), 27. Řepík (Mikliš, Horák) - 26. Anker (Marcussen, Hojbjerg), 35. Carstensen (Ladehoff, Kabanov), 52. Korsgaard (Drugge, Jakobsen). Rozhodčí: Buss (Lot.), Šír - Rampír, Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4183.
Sparta: Jakub Kovář - Jurčina, Moravčík, Mikliš, Polášek, M. Jandus, Němeček - Řepík, Horák, Sobotka - Hauser, D. Kaše, E. Thorell - Forman, Přibyl, Buchtele - Dvořáček, D. Vitouch, Safin. Trenér: Patera.

Reklama

Související témata: