Hlavní obsah

Hradec přelezl berlínskou zeď a slavil postup s fanoušky ve vlaku

Hokejisté Hradce Králové si v Berlíně užili oslavu postupu do osmifinále Ligy mistrů s několika stovkami fanoušků, kteří na zápas do německé metropole vyrazili společně s týmem speciálně vypraveným vlakem.

Foto: Mountfield HK

Hradečtí hokejisté v Berlíně vybojovali postup.

Článek

„Skvělá akce, už na nádraží bylo parádní vidět lidi v šálách a týmových barvách. Užili jsme si to všichni společně," tvrdil na klubovém webu útočník Jan Veselý, jenž gólem přispěl k výhře 7:3. Mountfield na ledě Eisbärenu vymazal dvougólovou ztrátu a v posledním dějství otočil skóre pěti trefami.

„Stále jsme věřili, že můžeme vyhrát. Z mužstva byla pořád cítit veliké energie. Ve třetí třetině už mělo lepší pohyb, drželo se na kotouči, dalo i spoustu pěkných gólů a díky tomu úplně překlopilo skóre," řekl asistent trenéra Petr Svoboda.

Dvě branky a asistenci si připsal Jérémie Blain, gól a dvě nahrávky přidali Aleš Jergl a Kevin Klíma. „Po zápase to byla ohromná euforie. Jsme šťastní hlavně kvůli našim fanouškům, protože ti udělali neskutečnou kulisu. Chtěli jsme to pro ně urvat. Ke konci nám to tam napadalo a fanoušci si mohli krásně zakřičet," radoval 28letý Veselý, jenž se dostal do hry při absencích zraněných Peretta a Kellyho Klímy.

Domácí, kteří měli v sestavě i českého útočníka Marcela Barinku, nastoupili k zápasu necelých 24 hodin po porážce 1:3 přípravném utkání s týmem San Jose Sharks. Určitě to ke konci hrálo roli. Pokyny od trenérů byly jasné. Měli jsme je dohrávat, aby jim to nevonělo. To se nám celkem povedlo, unavili jsme je. Hlavní bylo, že jsme si pohlídali zadek zaplaťpánbůh, že nám to tam napadalo," uvedl Veselý.

Mountfield v sedmi extraligových zápasech nastřílel jen 13 branek, i proto figuruje až v dolní polovině tabulky. „V mužstvu přece jen nebyla ideální střelecká pohoda. Doufám, že se to zápasem v Berlíně odšpuntovalo i pro domácí soutěž. Musíme už v neděli v Plzni jít daleko víc do brány a rvát to tam," přál si Veselý.

Reklama

Související témata: