Hlavní obsah

K polárnímu kruhu pro zázrak. Byla by škoda této šance nevyužít, říká gólman Vítkovic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posíleni o cennou výhru nad pátým týmem extraligové tabulky Libercem (2:0) vyrazili hokejisté Vítkovic na více jak dva tisíce kilometrů dalekou cestu k odvetě semifinále Ligy mistrů ve švédském městě Skelleftea. V úterý večer (od 19 hodin) se pokusí smazat dvoubrankové manko (2:4) z domácího utkání.

Foto: Petr Kotala

Vítkovičtí Peter Krieger (26), Tomáš Vondráček a Rastislav Dej (vpravo) se radují z gólu v utkání Ligy mistrů proti Skelleftea.

Článek

„Pokusíme se o zázrak,“ řekl brankář Lukáš Klimeš, jenž proti Liberci vychytal druhé čisté konto v sezoně. Podobný kousek by Ostravany přiblížil k historickému milníku. „Je to pro nás velká prestiž. Loni jsme si účast vybojovali, a když jsme se dostali tak daleko, byla by škoda toho nevyužít,“ pokračoval Klimeš.

V úvodním utkání semifinále Vítkovičtí vedli po gólech Dominika Lakatoše v přesilovce a Rastislava Deje 2:1, hosté ale utkání ve druhé třetině zvrátili. „Jsou skvělí v bruslení, ale nějaké šance jsme si taky dokázali vytvořit a chyběl nám možná kousek štěstí. Každopádně do Švédska jedeme s tím, že chceme do finále,“ burcoval před dalekou cestou až téměř k polárnímu kruhu Lakatoš.

Vítkovický kapitán vede produktivitu Ligy mistrů, což bude chtít v odvetě potvrdit. „Góly se ode mě čekají. Měl bych být produktivní a tým nakopnout. Doma jsem dal jeden gól, a to bylo málo. Musím přidat,“ řekl Lakatoš, jenž vstřelil v deseti utkání Ligy mistrů sedm branek a na dalších pět nahrál.

Trenér Jiří Veber našel důvod porážky v prvním utkání v chybách. „Skelleftea je top evropský tým. Silní na kotouči, velmi dobře bruslí. Góly jsme ale dostali po chybách, kdy jsme ztratili puk, nebo jsme tu situaci špatně vyřešili. Na druhou stranu je potřeba říct, že soupeř nás k těm chybám donutil,“ přiblížil Veber.

A dodal, že na vlastním ledě je švédský vicemistr ještě sebevědomější. „Máme je nasledované, bude to úplně jiné utkání. Předvedli už u nás velkou kvalitu a uvidíme, jak se s tím popereme. Chceme tam sehrát důstojnou roli a nic nebalíme. Semifinále skončí nejdříve až po třetí siréně druhého utkání,“ uvedl člen vítkovického trenérského týmu.

Vítkovičtí na vlastním ledě prohráli, poražení se ale ještě necítí. „Je škoda, že jsme z domácího zápasu nevytěžili více. Obzvlášť, když jsme se dokázali dostat do vedení. Jsme minus dvě branky, ale tolik jsme ztráceli i ve čtvrtfinále s Rapperswilem po první třetině druhého zápasu a stejně jsme to dokázali otočit. Musíme věřit a ve Švédsku o postup zabojovat,“ zdůraznil kanadský obránce Vítkovic Stuart Percy, který v nedělním extraligovém zápase proti Liberci vstřelil svou čtvrtou branku v sezoně a ukončil tříměsíční gólový půst.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články