Hlavní obsah

Když se hráč po gólu nevrací, nemůžeme soupeři nabízet přesilovky, ví třinecký Daňo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve 42. minutě úvodního zápasu v Lize mistrů vedl Třinec zásluhou přesilovkové trefy Libora Hudáčka nad švýcarským Rapperswilem už 5:2, vedení ale k údivu zhruba třech tisíc diváků český mistr neudržel .

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Marko Daňo z Třince a brankář Melvin Nyffeler z klubu SC Rapperswil.

Článek

Hosté vedeni kapitánem Romanem Červenkou vydatně využili pro Ligu mistrů nově zavedená pravidla, dvěma góly v přesilovce pět na tři se dotáhli na 5:4 a ještě do konce třetí části skóre otočili. Hudáček sice v závěru ještě srovnal na 6:6, ale v prodloužení rozhodl o výhře hostů 7:6 Jordan Schroeder.

„Dneska nám to nové pravidlo pomohlo a můžeme být rádi, že jsme to díky tomu otočili. Asi to může být pro diváky zábavnější, že se vyloučený hráč nevrací, přesilovka pokračuje a tým ve výhodě může přidat další branku,“ přemítal nad změnami Červenka, jenž se na vítězství švýcarského celku podílel dvěma nahrávkami.

I domácí jednu novinku využili, když Marko Daňo ujel v oslabení, zvýšil třinecké vedení (na 4:2) a zrušil tím vyloučení pro Jakuba Jeřábka. „Nová pravidla sehrála velkou roli. I my jsme si díky tomu jedno oslabení zkrátili, když jsem vypustil Kebu (Jeřábka) zpátky na led. Ovšem nemůžeme soupeři nabídnou dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Když hráč nemůže z trestné, je to hodně náročné,“ poukázal slovenský útočník Daňo.

Ke gólu přidal zkraje třetí třetiny i nahrávku Liboru Hudáčkovi a oslavil tak narození syna Bena Marka. „Jsem rád, že mi to tam padlo. Malý je zdravý, manželka všechno zvládla a těšíme se z nového přírůstku. Ten gól byl pro něj jako přivítání do hokejové rodiny. Snad na to navážu i v dalších zápasech,“ řekl Daňo.

Splnit své předsevzetí může už v neděli, kdy Třinec doma přivítá ve druhém zápase Ligy mistrů německý Mnichov (od 15 hodin). „Porážka nás mrzí, protože chceme v Lize mistrů uspět. Je to fantastická konfrontace s nejlepšími týmy Evropy a vidíme nové věci, které v extralize nejsou. Je to inspirace pro trenéry i hráče. Můžeme něco odkoukat, stejně tak soupeři od nás. Chceme se měřit s nejlepšími, porážet je a postoupit dál. I proto nás mrzí, že jsme jasný zápas nedotáhli do vítězného konce,“ řekl Vladimír Országh, asistent třineckého kouče Zdeňka Motáka.