Hlavní obsah

Ufa - Magnitogorsk 1:3Marek rozhodl o postupu Magnitogorsku do finále Ligy mistrů

UFA-tv

Drama se šťastným koncem pro Magnitogorsk se odehrálo v odvetném zápase semifinále premiérového ročníku Hokejové Ligy mistrů. Po porážce doma musel Magnitogorsk vyhrát na ledě dalšího ruského celku Salavat Julajev Ufa, a ačkoliv ještě v 44. minutě prohrával, otočil zápas po výsledku 3:1. V samostatných nájezdech pak rozhodl o postupu do finále český útočník Jan Marek.

Foto: www.khl.ru

Útočník Magnitogorsku Jan Marek

Článek

Oba týmy začaly odvetu semifinále spíše opatrněji, hráči Ufy se snažili především plnit pokyny svého kouče Michaljova udržet na uzdě český útok Magnitogorsku, speciálně pak Jana Marka. Ten se dostal pouze jednou ke střele na branku, ale Jerjomenko jeho pokus kryl.

Pozorný byl i gólman Proskurjakov na druhé straně. Musel likvidovat pokusy Puškareva a Medveděva, neuspěl proti němu ani Nurtdinov se střelou přes obránce minutu před koncem. Těsně před koncem první třetiny fauloval Kajgorodov kolenem domácího útočníka Těreščenka a ačkoliv zákrok vypadal ošklivě, objevil se Těreščenko i v dalším průběhu zápasu.

Hokejová LM on-line na Sport.cz:
semifinále:Ufa - Magnitogorsk

Hned v úvodu druhé části se dostal do samostatného nájezdu Konstantin Kolcov, ale nedokázal protlačit puk za brankáře Magnitogorsku. Domácí fanoušci se gólu dočkali až v 28. minutě, kdy Proskurjakova dělovkou od modré čáry prostřelil Tverdovskij. Ufa byla ve druhé třetině lepším týmem a nedovolila soupeři vypracovat si šance.

Markova famózní teč

Postup do finále LM měla Ufa ve svých rukou až do 44. minuty. Poté Jan Marek neuvěřitelnou tečí před brankou trefil puk z úhlu zezadu do betonu gólmana Jerjomenka, odkud se odrazil do sítě. Uběhlo jen 24 vteřin a Platonov nadvakrát otočil skóre ve prospěch Magnitogorsku.

Ufa se snažila o vyrovnání, které by ji po výhře v prvním duelu zaručilo postup, jenže po akci v 54. minutě hosté vyhodili puk, ke kterému se dostal rozjetý Mirnov. Ten se protáhl kolem obránce Kolcova a nedal Jerjomenkovi šanci. Domácí začali být nervózní a Radulov reagoval zkratkovitě, když ramenem sestřelil bez puku stojícího Aťjušova.

Po vítězství Magnitogorsku v základní části musely podle pravidel Ligy mistrů rozhodnout o postupujícím do finále samostatné nájezdy. Marek hned jako první prostřelil Jerjomenka střelou mezi betony a to samé po zaváhání Těreščenka předvedl i Mirnov. Když poté neuspěl ani Pěrežogin, mohl Magnitogorsk slavit postup.

Druhé semifinále LM se hraje od 19:30, kdy proti sobě nastoupí finské Espoo Blues a švýcarský Curych. První zápas vyhrál Curych 6:3.

Hokejová Liga mistrů - semifinále, 2. zápas:
Salavat Julajev Ufa - Metallurg Magnitogorsk 1:3 (0:0, 1:0, 0:3), sam. nájezdy 0:2
Branky a nahrávky: 28. Tverdovskij - 44. Marek (Kudrna), 45. Platonov, 54. Mirnov. Rozhodující sam. nájezd: Marek. Nájezdy proměnili: Marek, Mirnov (oba Magnitogorsk). Neproměnili: Těreščenko, Pěrežogin (oba Ufa). Rozhodčí: Persson, Vinnerborg - Jönsson, Ulriksson (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 7800.
První zápas 2:1, postupuje Magnitogorsk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.