Hlavní obsah

Pardubice žádají kontumaci zápasu s Raumou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Středeční první čtvrtfinálový zápas hokejové Ligy mistrů se nevyvíjel podle představ Pardubic. Východočeši brzy prohrávali o čtyři branky, nakonec se ale zmátořili a utkání s finskou Raumou dovedli alespoň k těsnější porážce 4:6. Majitel Dynama Petr Dědek byl po utkání nespokojen nejen s výkony rozhodčích. Finové se totiž podle něj dopustili administrativní chyby, za kterou by měla následovat kontumace.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Roman Will po třech inkasovaných gólech přenechává místo v brankovišti Milanu Kloučkovi.

Článek

„Došlo ke změně zápisu a Lukko Rauma ji nenahlásilo na Ligu mistrů, ani nám. Hledali jsme tuhle věc v řádech soutěže, kde nic takového není. Došlo k chybě a my tenhle krok považujeme za zmatečný. Zápas by měl být kontumovaný,“ uvedl Dědek pro iSport.cz. Pokud by utkání skutečně bylo zkontumováno ve prospěch Dynama, jely by Pardubice za týden do Finska s třígólovým náskokem místo dvoubrankového manka.

Hosté se konkrétně měli podle Pardubic provinit tím, že po rozbruslení vyměnili hráče na soupisce, aniž by dali soupeři vědět.

Šéf východočeského klubu po utkání neměl důvod k radosti. Kromě možného pochybení v zápisu totiž kritizoval také výkon rozhodčích. Nespokojenost se švýcarskou dvojicí Tscherrig - Hurlimann na sobě dával znát už cestou do kabin. Podle Dědkových slov s ním souhlasil i šéf Ligy mistrů Martin Baumann, jenž byl na utkání osobně přítomen.

„Výkon rozhodčích byl ostudný. Jsem z toho rozladěný, těch nepřesností bylo tolik. Hrubě ovlivnili zápas,“ řekl Dědek. Sám šéf soutěže Baumann mu prý v rozhovoru řekl o sedmi chybách rozhodčích. „Sedlák má roztržený ret natřikrát. Za stavu 0:0 vyhodí jejich brankář puk ze hřiště a nic. Začátek jsme zaspali, ale chyby rozhodčích vše ovlivnily,“ pokračoval Dědek.

Vedení soutěže teď bude každopádně muset protest Dynama řešit. A mnoho času na to nemá, protože odvetný duel je na programu příští úterý ve Finsku. Prozatím platí, že Východočeši do něj půjdou s dvoubrankovým deficitem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články