Hlavní obsah

Problém pro Spartu! Večer hrát Ligu mistrů nebude, do Finska vůbec neodletěla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý večer měli ve finském Mikkeli nastoupit k utkání pátého kola základní skupiny hokejové Ligy mistrů proti domácímu Jukuritu, jenže už teď je jisté, že hrát se nebude! Sparta totiž do Finska kvůli poruše letadla vůbec neodletěla.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Sparty Pavel Patera při utkání v Olomouci.

Článek

"Z důvodu poruchy letadla bohužel nemůžeme odletět na zápas Champions Hockey League do Finska. O dalším vývoji vás budeme informovat," informuje pražský klub na svých facebookových stránkách s tím, že jasno by mělo být do dnešního večera.

„Řešíme teď další vývoj. Je jasné, že dnes se hrát určitě nebude," uvedl pro Sport.cz tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský. "Bližší informace o dalším postupu budou včas poskytnuty," doplnilo vedení hokejové Ligy mistrů.

Sparta se po čtyřech odehraných kolech nachází v tabulce základní skupiny A se třemi body na třetím místě. Na druhý Jukurit, s nímž svede bitvu o druhé, poslední postupové místo do osmifinále play off, ztrácí tři body.

Na ledě Jukuritu proto musí za každou cenu vyhrát, aby příští týden v domácím prostředí mohla proti stejnému soupeři bojovat o postup. Dnes se však každopádně v Mikkeli hrát nebude.

Ve hře zůstává i možnost, že by Pražané do Finska odletěli ve středu a utkání sehráli večer. „Všechny možnosti řešíme se soupeřem i s vedením Champions Hockey League. Bohužel máme už v pátek zápas v Budějovicích," odpověděl Táborský na dotaz, zda-li existuje možnost, že by se hrálo ve středu, nebo zda je ve hře i kontumace utkání.

Reklama