Hlavní obsah

Rögle bylo hokejově vyspělejší, uznal Jandač. Spartu složil direkt během půl minuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdý náraz proti soupeři se zřetelně vyšší hokejovou kvalitou. Sparta sice na holešovickém ledě v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů nad švédským Rögle vedla, ale složil ji dvougólový direkt soupeře během 29 vteřin prostředního dějství. Navíc domácí inkasovali v závěru první i druhé třetiny, což otřáslo jejich psychikou a po prohře 2:5 jsou postupové vyhlídky Pražanů hodně zamlžené.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Sparty Praha Josef Jandač uděluje na střídačce pokyny.

Článek
Fotogalerie

„Musíme si přiznat, že soupeř byl hokejově vyspělejší. Především dokázal skvěle držet puk, v tom byl až extrémně dobrý, a občas nám pěkně zavařil. Bohužel přišly i dva hloupé góly do šatny, kdy naši hráči v únavě volili špatné řešení," hodnotil zklamaný trenér Josef Jandač. „Byl to souběh několika věcí. Blbě jsme zareagovali už ve středu hřiště, pak jsme nezblokovali střelu a místo toho, abychom si rozebrali hráče, tak puk chytáme hokejkou a nedokážeme ho vyndat z pásma," doplnil kouč, jehož svěřenci přitom vedli už po 71 sekundách a možnost zvýšení náskoku jim daly dvě přesilovky.

Chlapík však zazdil tutovku a když pak byl vyloučený sparťanský bek Polášek, překonal Machovského pět vteřin před první pauzou z dorážky Bristedt. „Druhou třetinu jsme možná i pod tím dojmem začali hodně pasivně. Rögle nás točilo na kolotoči, jasně nás předčilo pohybem a odskočilo ve skóre," litoval sparťanský kouč direktu hostů.

Při něm se nejprve prosadil schovanou ranou od modré čáry finský reprezentační obránce Sund a hned za půl minuty našel mezeru nad ramenem gólmana z ostrého úhlu střílející Kanaďan Tambellini. „Bylo to pro nás opravdu těžké utkání, soupeř nám dost zřetelně ukázal hokejovou sílu. Hrál skvěle s kotoučem, celá pětka měla výborný pohyb," líčil 23letý obránce Radek Jeřábek, jenž dokázal snížit po Sobotkově přihrávce od zadního mantinelu. V extralize zatím ještě gól nedal, v Lize mistrů se trefil už podruhé. „Sám nevím, čím to je," usmál se.

Jenže klid do řad švédského vicemistra vrátila trefa 31 vteřin před koncem druhé části a ve 46. minutě hosté ještě zvýraznili podobu svého zaslouženého vítězství. „Měli jsme dobré i horší pasáže, občas nás před Machym příšerně svírali a my při tom zámku měli problém i vystřídat. Věčná škoda, že jsme promrhali výhodu prvního gólu a sami jsme se tak trochu poslali do kolen. Odveta nemusí být neřešitelná, ale bylo by nutné předvést o dost odlišný výkon," říkal Jeřábek.

Reklama

Související témata: