Hlavní obsah

Finský hokejový talent v maléru! Obvinění ze znásilnění, postaví se před soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V devatenácti letech patří mezi velké talenty finského hokeje. Vždyť už před dvěma lety si v dresu Tappary Tampere zahrál tamní nejvyšší soutěž dospělých, v níž působí i nadále. Loni jej ve druhém kole draftovalo pro NHL Calgary a na přelomu roku si zahrál juniorské MS. Teď má však útočník Topi Rönni před sebou velký problém - je vyšetřován kvůli obvinění ze znásilnění, k němuž mělo dojít předloni v létě, když ještě nebyl plnoletý.

Foto: Profimedia.cz

Topi Rönni v dresu finské hokejové osmnáctky.

Článek

„Poslední dva roky pro mě byly těžké, protože jsem čekal, jak se ta záležitost vyvine. Věřím, že se události u soudu vysvětlí,“ uvedl Rönni v prohlášení na oficiálních stránkách Tappary s tím, že hráči ani klub samotný nebudou v této fázi záležitost dál komentovat.

V pátek dopoledne pak bylo oznámeno, že začátek procesu byl stanoven na 12. března příštího roku u okresního soudu v Helsinkách. Rönni do vyřešení případu přerušil své působení v Tappaře. V probíhající sezoně zaznamenal ve 12 zápasech gól a asistenci.

K probíhajícímu vyšetřováni se krátce vyjádřilo i Calgary, které si Rönniho v loňském draftu NHL vybralo jako 59. v celkovém pořadí. O jeho potenciálních problémech se prý dozvědělo až po draftu. „Záležitost sledujeme s plnou vážností a necháme právní proces proběhnout podle pravidel,“ uvedli Flames.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán