Hlavní obsah

Hokejové přenosy z MS na Staroměstském náměstí nakonec budou

PRAHA

Fanoušci se nakonec na Staroměstském náměstí v Praze přece jen dočkají přenosů závěrečných zápasů české hokejové reprezentace na mistrovství světa. Odmítavé stanovisko švýcarského majitele vysílacích zpráv se podařilo zvrátit, sdělil v pátek ČTK mediální zástupce společnosti Taiko Vladimír Zemánek.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Fanynky na Staroměstském náměstí v Praze při čtvrtfinále hokejového MS 2004.

Článek

Původně se přenosy neměly uskutečnit kvůli přísným reklamním podmínkám, které stanovil nový majitel vysílacích práv a kterým nebylo možné na náměstí vyhovět. Podle nynější dohody se pouze nesmí na velkoplošné obrazovce během přenosu objevit žádné reklamy.

Podmínky vyjednávali se švýcarským majitelem zástupci pražského magistrátu a Českého svazu ledního hokeje. Podle pražského radního Igora Němce Česká republika získala výjimku jako jediná evropská země.

V sobotu začne semifinálový přenos Česko - Švédsko ve 20:15. Program na podiu na Staroměstském náměstí, kde v minulých letech tradičně sledovaly hokejové zápasy na vrcholných akcích tisíce fanoušků, budou moderovat Petr Svěcený a Vojtěch Bernatský.

Reklama

Související témata: