Hlavní obsah

České finále by se promítalo na Staroměstském náměstí

PRAHA

Pokud český hokejový tým postoupí na světovém šampionátu v Moskvě do finále, budou moci lidé utkání opět sledovat na velkoplošných obrazovkách na Staroměstském náměstí v Praze. Semifinále se promítat nemůže kvůli tradičnímu maratonskému víkendu, řekla v pondělí ČTK mluvčí pořadatelů přenosu Hana Jurášková.

Foto: NOVINKY, Jan Čech

Ilustrační foto

Článek

Finále se uskuteční 13. května večer. Účast českého týmu v boji o zlato je obvyklou podmínkou promítání. "Smlouva je podepsaná," řekl ČTK jeden z úředníků magistrátu.

"Připravujeme ještě doprovodný program, v tuto chvíli ale nechceme předjímat, jestli se podaří našim hokejistům do finále postoupit. V případě úspěchu budeme samozřejmě o akci na Staroměstském náměstí informovat," uvedla Jurášková.

Loni čeští hokejisté podlehli ve finále 0:4 Švédsku. Zápas na Staroměstském náměstí sledovalo kolem 10 000 lidí.

Poprvé se na náměstí objevily velkoplošné obrazovky při olympiádě v Naganu v roce 1998, kde český tým hokejový turnaj vyhrál. Promítání se pak stalo tradicí.

V minulosti se při šampionátech přenášely zápasy národního týmu od čtvrtfinále, později od semifinále. Loni byl k vidění jen boj o zlato. Pořadatelé to vysvětlovali tím, že promítání jsou nákladná.

Reklama

Související témata: