Hlavní obsah

Hadamczik před zápasem s Itálií dopsal na soupisku Kohna

PRAHA

Volná okénka na soupisce českého týmu na mistrovství světa v Kanadě ubývají. Před nočním zápasem s Itálií se kouč Alois Hadamczik rozhodl dopsat do sestavy útočníka Ladislava Kohna. Zbývá tak zaplnit už jen dvě prázdné kolonky. Třiatřicetiletý forvard by měl být připraven zasáhnout do posledního českého zápasu základní skupiny.

Článek

„Kohn je univerzální typ útočníka. Může hrát na levém i pravém křídle,“ vykládal už po dubnovém turnaji v Liberci Hadamczik, který původně předpokládal, že před zápasem s Italy soupisku uzavře. Jenže plány mu kříží situace kolem obránce Michala Rozsívala.

Hráč New Yorku Rangers totiž čeká na výsledek výstupní zdravotní prohlídky. Pokud by se bek newyorských Jezdců k týmu skutečně připojil, pošle trenér domů ještě dva hráče z trojice Sičák, Skuhravý, Šmíd. Momentálně jsou na české soupisce tři brankáři, šest obránců a 14 útočníků. Z Kanady už předčasně odletěli zpět do Česka útočníci Čermák a Kumstát.

Retro pro Plekance

K zápasu s Itálií vyjedou Češi v retro dresech upomínajících na slavnou éru československého hokeje v druhé polovině čtyřicátých let minulého století. Na repliky, které měly být věrnými kopiemi dresů mistrů světa z roku 1947 se ale snesla kritika.

Problém je hlavně v barvě dresů. Ve 40. letech se příliš jako základní barva nevyužívala červená, na dresech také zcela chybí modrý pruh. Hráčům ale tyto nepřesnosti nevadily. „Dres je unikátní, nádherný,“ uznale tvrdil útočník Tomáš Rolinek. „Po mistrovství si ten exemplář nechám zarámovat.“

Na utkání s Itálií bude přítomen Tomáš Plekanec z Montrealu, který se už připojil k týmu. Ale zápas zatím bude sledovat jen na tribuně. Druhý nejproduktivnější hráč Canadiens v play-off NHL naskočí do české sestavy až od osmifinálové skupiny. „Zápas s Itálií mi ukáže, do kterého útoku Plekance zařadím,“ řekl v pondělí Hadamczik.

Postupné posilování kádru je podle kouče nutností. „Ani my s tím nemáme problém,“ tvrdil útočník Jiří Novotný. „Už před mistrovstvím jsme věděli, že trenéři budou čekat na hráče, kteří vypadnou ve 2. kole Stanley cupu. S Plekym v sestavě budeme zase o něco lepší,“ soudil útočník Columbusu.

Reklama