Hlavní obsah

Hadamczik udělá Plekancovi místo v sestavě

QUEBEC

Vytoužená posila se připojí k českému týmu na hokejovém mistrovství světa. Montreal Canadiens dali po zdravotní prohlídce Tomáši Plekancovi svolení ke startu v Quebeku. A kouč Alois Hadamczik už hledá pro pětadvacetiletého centra místo v sestavě. Před zápasem s Itálií zároveň trenér českých hokejistů litoval zranění útočníka Michálka ze San Jose.

Článek

Za mužstvem má Plekanec přijet buď v úterý večer nebo až ve středu ránu. Zápas proti Itálii ale určitě hrát nebude. „Tomáš je hráč, který patří výkonností do prvních dvou útoků. Existuje více variant, kam bychom ho mohli zařadit. Rozhodneme se každopádně až po utkání s Itálií,“ řekl Hadamczik, ale nejpravděpodobnější je, že Plekanec ve druhé řadě nahradí Hanzala.

Z NHL však nepřišly jen dobré zprávy. San Jose sice bylo vyřazeno Dallasem a Milan Michálek by byl volný pro šampionát, jenže po zákroku dallaského Morrowa má český útočník vykloubené rameno a otřes mozku. „Je to strašná škoda, o Milana jsme moc stáli. Za stavu 3:0 pro Dallas to vypadalo nadějně. Michálek pak svými góly sérii prodloužil a teď tohle...,“ povzdechl si Hadamczik.

Ve hře Rozsíval

Stále ale není vyloučen příjezd obránce Michala Rozsívala z NY Rangers. „Čeká se na povolení klubu,“ řekl kouč, jenž mluvil i s Petrem Průchou, ale toho trápí zranění z třetí sezóny v barvách Jezdců.

Pokud Rozsíval do Quebeku skutečně dorazí, bude mít Hadamczik v kádru ještě čtyři hráče, které nemůže v této chvíli zapsat na soupisku. A dva z nich pošle domů. V neděli už domů odletěli Petr Kumstát a Leoš Čermák.

Do branky má jít Pinc

V pondělí tým vstřebával únavu z krásného zápasu s Ruskem a chystal se na utkání s Itálií. Do branky má jít Marek Pinc, jako dvojka bude připraven slávista Adam Svoboda, který byl dopsán na soupisku. „Milan Hnilička odchytal náročné utkání, potřebuje si oddechnout,“ řekl Hadamczik, který nechce tolik vytěžovat první pětku. Navíc dopolední trénink vynechal kvůli lehce nataženému stehennímu svalu Erat. „Více šancí dostanou lajny, které toho proti Rusům tolik neodehrály,“ potvrdil Hadamczik.

Zápas s Itálií už ale neovlivní českou pozici v osmifinálové skupině, do které si Hadamczikův tým přenáší čtyři body, Italy čeká po porážce s Dány boj o udržení. „Máme v týmu zkušené a charakterově pevné hráče, nic nepodceníme,“ tvrdí český trenér.

Pravděpodobná sestava proti Itálii:
Pinc - Židlický, T. Kaberle, Kuba, Hejda, Z. Michálek, Čáslava - Eliáš, J. Hlinka, Erat - Vrbata, Hanzal, Fleischmann - Kotalík, Novotný, Klepiš - Irgl, Krejčí, Rolinek.

Reklama

Související témata: