Hlavní obsah

Hokejisty posílí i Plekanec, na MS neodletěl Krstev

PRAHA

Výraznou posilu do útoku může získat česká hokejová reprezentace na mistrovství světa ve Švýcarsku. Den před zahájením šampionátu totiž skončila sezóna pro Tomáše Plekance z Montrealu a nyní už záleží jen na výsledku lékařské prohlídky v klubu. Na čtvrtečním odletu národního týmu nechyběl ani Jaromír Jágr, doma naopak zůstává pro problémy s žebrem obránce Angel Krstev.

Článek

Do země helvétského kříže tak krátce před desátou hodinou dopolední odletělo všech pětadvacet nominovaných včetně Jaromíra Jágra, jenž se ze čtvrtečního tréninku omluvil kvůli nevolnosti. "Bejvávalo líp," řekla ve čtvrtek v odletové hale ruzyňského letiště největší hvězda národního týmu Jágr, jež působila značně zesláble. "Je mi líp, pozdější odlet jsem vůbec nezvažoval," řekl Jágr.

Útočné řady rozšíří v případě souhlasu klubu montrealský Tomáš Plekanec. Canadiens vypadli v prvním kole play-off s Bostonem 0:4 na zápasy. "Jsme spolu domluveni a záleží pouze na výstupních prohlídkách," sdělil trenér Vladimír Růžička před odletem do Curychu. "Tomáš přislíbil účast a k týmu se připojí podle toho, kdy ho z klubu uvolní," dodal s tím, že o zadáka Romana Hamrlíka bude ještě usilovat.

Na soupisku zatím Růžička nebude zapisovat forvarda Josefa Vašíčka, jenž má problémy s kolenem. "Je to otázka pro doktory," nespecifikoval své šance Vašíček. "Věřím, že se mi koleno nebude plnit tekutinou," řekl osmadvacetiletý útočník. "Pokud nastoupím, budu se snažit hrát naplno," ubezpečil.

Obrana se může těšit na posilu z NHL Romana Poláka. Dvaadvacetiletý zadák dostal v NHL souhlas od St. Louis a do Švýcarska dorazí v pátek či sobotu. Naopak do země sýrů neodletí bek Angel Krstev, jenž má problémy se žebrem. "Bolí mě spodní žebro na levé straně, musím být v klidu," řekl ke svému zranění Krstev, jenž má své věci již ve Švýcarsku. "Nejlepší by bylo, kdyby mi je kluci přivezli až desátého večer," pousmál se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články