Hlavní obsah

Krstev je optimista, na šampionátu věří v medaili

PRAHA

Jako devátý bek měl odletět Angel Krstev na mistrovství světa, avšak zranění žebra vystavilo osmadvacetiletému zadákovi stopku. Výzbroj už na něj přitom čekala ve Švýcarsku. „Ale teď už je jedno, jestli mi ji kluci přivezou za čtrnáct dní. Nejlepší by bylo desátého večer,“ řekl ve čtvrtek Krstev v odletové hale ruzyňského letiště.

Článek

V neděli večer 10. května je totiž na programu finále světového šampionátu. „Tým máme hodně dobrý a pokud ještě někdo mužstvo posílí, tak ostudu neuděláme a pevně věřím, že medaile bude,“ prohlásil Krstev. „Jsem optimista a klukům hodně věřím,“ dodal s tím, že své spoluhráče bude zcela jistě sledovat v televizi.

Odlet do Curychu mu neumožnilo zraněné levé spodní žebro.„Stalo se to náhle, takže nevím, co budu dělat,“ neskrýval zklamání. „Zjistím co a jak. Musím se dohodnout v Brně, kdy mám nastoupit. Ani nevím, kdy začíná Kometa přípravu, ještě jsem to neřešil,“ prozradil zkušený bek, který nyní musí být hlavně v klidu. „Sádru určitě nedostanu, jde o klid,“ potvrdil.

„Byl jsem rád za každou příležitost v nároďáku, i kdybych měl sedět na tribuně, byl bych šťastný i za málo,“ řekl bývalý obránce Vítkovic, jenž si v odbavovací hale nechal alespoň podepsat dres Jaromíra Jágra. „Podpis není pro mě, ale určitě je to hodné cenné,“ uvědomoval si Krstev výjimečnost relikvie.