Hlavní obsah

Ruský prezident dostal od hokejových mistrů světa zlatou medaili

MOSKVA

Ruský prezident Dmitrij Medveděv v úterý přijal v Kremlu hokejové mistry světa a na oslavu jejich triumfu si s nimi připil šampaňským. Od týmu, který v nedělním finále šampionátu v Bernu porazil Kanadu 2:1 a obhájil loňský titul, dostal zlatou medaili, vítězný prsten a všemi hráči a trenéry podepsaný dres s číslem 47. S tím ve sborné hraje střelec rozhodujícího finálového gólu Alexandr Radulov.

Článek

Hokejisté přistáli v Moskvě za velkého zájmu fanoušků a médií už v pondělí večer, do Kremlu se ale vydali až v úterý s manželkami a dětmi. Medveděv zavzpomínal na minulý rok, kdy reprezentanty vyzval, aby se po dalším úspěchu co nejdříve sešli znovu. "Doufám, že se z těchto našich setkání stane hezká tradice," prohlásil prezident, jenž prý finálový duel MS sledoval se svými přáteli.

Medveděv dodal, že hokejisté udělali radost celé zemi. "Takové silné emoce jsou samozřejmě vítané pokaždé, ale tím spíš v této době," poznamenal. Ocenil zároveň, že se Rusko opět dostalo v počtu mistrovských titulů před Kanadu.

Reklama

Související témata: