Hlavní obsah

Švédské hokejisty posílí na MS jen jeden hráč Detroitu

STOCKHOLM

Švédské hokejisty nakonec posílí na mistrovství světa pouze jeden hráč Detroitu, a sice Jonathan Ericsson. Ještě v pondělí trenér Bengt-Ake Gustafsson věřil, že by do Německa mohl přijet i Niklas Kronwall, který se ale ze zdravotních důvodů omluvil.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Radost hokejistů Švédska

Článek

"Musím na menší operaci s kolenem, takže na mistrovství nemohu jet. Dohodli jsme se s klubovými lékaři, že zákrok absolvuji ještě před odletem domů," řekl Kronwal deníku Aftonbladet. Podobné problémy zabránily ve startu i útočníkovi Johanu Franzénovi, který podle svého vyjádření hrál v play-off NHL "pod prášky"'.

Dres Detroitu obléká početná skupina švédských hráčů, s předstihem prý ale bylo jisté, že Gustafsson nemůže v případě vyřazení Red Wings počítat s pomocí čtveřice Nicklas Lidström, Tomas Holmström, Henrik Zetterberg a Andreas Lilja.

Švédové, poslední soupeř českého týmu v základní skupině, mají aktuálně na soupisce sedmnáct hráčů do pole a tři brankáře, pro první část šampionátu tak mohou doplnit ještě tři hokejisty a pro osmifinálovou část další dva. Gustafsson stále čeká i na vývoj série mezi Vancouverem a Chicagem, kde by v případě vyřazení Canucks mohl oslovit bratry Henrika a Daniela Sedinovy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články