Hlavní obsah

Malkin vs. Česko 2:1. Rozbor posledního zápasu ruské hvězdy

Stockholm

V pozitivní bilanci překlopil nedělní výhrou své vzájemné zápasy s českou reprezentací na mistrovství světa Jevgenij Malkin. Prozatím měl na kontě po jedné porážce a jedné výhře. Na domácím šampionátu 2007 v Moskvě přispěl k výhře 4:0 dvěma góly, před dvěma lety se musel sklonit před podceňovanými Čechy ve finále MS. Nyní je na tom i díky svému gólu po výhře 2:0 lépe.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Český obránce Tomáš Mojžíš a útočník Jevgenij Malkin z Ruska.

Článek

1. minuta

Ze zápasu je odehráno teprve 24 vteřin, když nehlídaný Pěrežogin zasunuje puk za brankáře Kováře. Malkin akci přímo neřídí, nicméně je se svým útokem na ledě

15. minuta

Další okamžik, při kterém to v hledišti plném Rusů zahučí jako v úle. Malkin si najíždí do levého kruhu pro vhazování a napřahuje ke střele příklepem - brankář Kovář jeho pokus vyrazil.

18. minuta

Obránce Nakládal masíruje Malkina u mantinelu. Ten se na okamžik dostává z jeho sevření, ale vzápětí zažívá další tvrdý náraz.

21. minuta

Malkin dvakrát po sobě vyhrává buly. Poprvé sám pro sebe a okamžitě prověřuje Kováře, podruhé na českého brankáře střílí Nikulin.

25. minuta

Malkin u pravé tyčky české branky jen těsně míjí přihrávku díky dobré práci Nakládala, jenž čistí prostor u brankoviště.

41. minuta

Češi se ve třech brání pěti Rusům. První střelu Malkina zablokuje Čáslava, druhou chytá pozorný Kovář.

41. minuta

Češi už se brání ve čtyřech, ale Kovář střelu Popova vyráží ke stejnému hráči a ten posílá puk na volného Malkina, jenž zvyšuje na 2:0 pro Rusy.

Petr Nedvěd o Malkinovi:
Myslím, že jsme ho dlouho drželi mimo dostřel. Samozřejmě v přesilové hře pět na tři se ale uhlídat nedá.

47. minuta

Malkin si bere puk ve středním pásmu a dojíždí si na střelu k pravému kruhu pro vhazování, Kovář kryje.

50. minuta

Mela před českou brankou. Malkin už po odpískání doráží puk do odkryté klece, když se na něj vrhá Novotný. Malkin za pískotu publika vyloučen na dvě minuty.

Celková bilance Malkina v zápase s ČR:
Body: 1+0. Střely na branku: 7. Trestné minuty: 2. Úspěšnost na buly: 50%. Celkový čas na ledě: 15:06. Průměrná doba na ledě za střídání: 0:39 s.

Reklama

Související témata: