Hlavní obsah

Nakládal: Šlo o to hrát do těla. Ať je to Malkin nebo strýček Pompo

Jeho úloha zněla uhlídat ruskou superhvězdu Jevgenije Malkina. Urostlá postava Jakuba Nakládala měla mocnému bohatýrovi zabránit v rozletu. A dlouho se to českému obránci i dařilo, Malkinově trefě v přesilové hře však už zabránit nešlo. "Malkin je výborný hráč, takže byl člověk rád, že ho občas trefil," říkal Nakládal po nedělním zápase.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Jakub Nakládal brání ruskou hvězdu Jevgenije Malkina.

Článek

Začátek zápasu nebyl moc ideální, rychle jsme inkasovali...

Když dostanete gól takhle brzy, tak je to vždycky špatně. Špatně jsme si přebrali hráče a jen koukali, kde máme být. Pak jsme museli dotahovat. Přesto si myslím, že jsme hráli dobře a nepoložilo nás to. Je škoda, že nám tam něco nespadlo, Rusové by se roztřepali.

Rozebírali jste před zápasem Malkina?

Je to výbornej hráč. Silnej, šikovnej. Nedali jsme mu tolik prostoru, přestože nám dal gól a měl nejaký šance. Bylo to o tom hrát do těla. Ať je to Malkin nebo strýček Pompo, tak je to jedno. Když budem hrát tvrdě, tak pak ti hráči ví, že je to bude bolet.

Měl jste vždy v povědomí, když byl na ledě?

Nevím jak kluci, ale já vždycky vím, kdo je na ledě. Koukám, kdo tam je. Hráče si najíždíme, známe se. Přehled člověk má.

Nabudí hokejistu střety s takovým slavným hráčem?

Samozřejmě. Hrál jsem proti němu poprvé v životě. Je to obrovsky zvučné jméno a výbornej hráč, takže je člověk rád, že ho trefí. Ale jak jsem říkal, nebylo to jen o něm. Musíme dohrávat každého hráče a být hladoví po puku.

Byli by Švédové ve čtvrtfinále lepší soupeř?

Nemyslím si, že je to lepší než Rusko. Mají tu výborný tým, i když s Ruskem prohráli. S námi si dělali, co chtěli, to všichni viděli. Ale dá se hrát s každým. Je to hlavně o důrazu a nebát se jít do souboje. V tomhle musíme odvádět maximum.

Rusové jsou zatím suverénní, nicméně s námi se trápili...

Přestože jsme prohráli, tak jsme hráli dobré utkání. Samozřejmě je pořád na čem pracovat a zlepšovat, ale když to srovnám s ostatními zápasy, tak tohle byl náš nejlepší. I přes prohru. Pořád nás tlačí ty přesilovky. Tentokrát jsme měli asi čtyři a kdybychom dali jeden gól, tak je to také o něčem jiném. Týmy je tady proměňují, my se trápíme. Kdybysme to prolomili, tak by nám to obrovsky pomohlo.

Reklama

Související témata: