Hlavní obsah

Dobrá zpráva! Jágr nemá malíček zlomený a dnes chce hrát. Češi dopsali Smoleňáka

Praha

Česká hokejová reprezentace, stejně jako její fanoušci, si může oddechnout. Jaromír Jágr nemá po sekyře švédského obránce Oscara Klefboma malíček na levé ruce zlomený, ale jen pohmožděný, jak bezprostředně po prvním zápase na domácím MS ukázalo rentgenové vyšetření. Třiačtyřicetiletý útočník by tak neměl chybět v sestavě Růžičkova týmu v dnešním utkání s Lotyšskem.

Foto: David W Cerny, Reuters

Puk je ve švédské síti, Jaromír Jágr jásá.

Článek

Jágr ke zranění přišel v závěru třetí třetiny, když ho v souboji před švédskou brankou sekl obránce Klefbom. Jde o stejný prst, který si zlomil na šampionátu 2005 ve Vídni, kde i se zraněním pomohl českému týmu k titulu mistrů světa. Proto se fanoušci obávali, jestli ke zlomenině nedošlo i tentokrát.

„Hned po zápase šel Jarda v O2 areně na rentgen, jehož snímky ukázaly, že prst zlomený není. Sice je to hodně bolestivé, ale vypadá to, že dneska proti Lotyšům bude hrát. Když jsme spolu ráno mluvili, tak říkal, že je to dobré a půjde to," řekl po dnešním rozbruslení v tréninkové hale v Holešovicích, které Jágr jako většina týmu neabsolvoval, lékař národního týmu Tomáš Vyskočil.

„Docela se nám po rentgenu ulevilo, protože prst hned začal otékat. Malíček je při držení hokejky důležitý, takže Jarda zkusil po tom zákroku ještě jedno dvě střídání a pak kvůli bolesti odstoupil," uvedl Vyskočil s tím, že dnes dopoledne zůstal Jágr v O2 areně a s kustody řešil, jak moc ho bolest malíčku limituje v rukavici.

Vyskočil dopoledne nedokázal odhadnout, jestli bude Jágr proti Lotyšům potřebovat speciální dlahu či bandáž. „Bandáž by mu bolest mohla ještě zvýšit, včera po zápase na malíček nechtěl ani led, on je spíš jeho nepřítel. Ukáže se až před zápasem. Jarda ví, co potřebuje, do toho mu člověk vůbec nemůže zasahovat," uvědomuje si Vyskočil a přiznává, že Jágrův malíček může být díky zlomenině z roku 2005 náchylnější ke zraněním.

Do dnešního utkání s Lotyšskem zasáhne jako třináctý útočník Radek Smoleňák, kterého se dnes trenéři zapsali na soupisku. Důrazný hráč by na ledě mohl působit i jako Jágrův ochránce. „Máme hodně technických hráčů a potřebujeme někoho, kdo ukáže i fyzické dohrávání soubojů. Radek to dělal celou sezónu a takový hráč je pro nás strašně důležitý," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Reklama

Související témata: