Hlavní obsah

Fanoušci obklíčili hotel českých hokejistů, přivedli i pomalovaného koně

Praha

Svěřenci Vladimíra Růžičky se těší obrovské podpoře během probíhajícího hokejového mistrovství nejen v hledišti O2 areny, ale také ve svém sídle v hotelu Selský dvůr, kde pobývají během šampionátu. Před duelem s Kanadou se dokonce před budovou objevil pomalovaný kůň, na jehož těle jsou kromě národních vlajek také vypsána jména českých hokejistů.

Foto: Sport.cz

Pomalovaný kůň čeká před současným sídlem českých hokejových reprezentantů.

Článek
Fotogalerie

Ty dnes čeká skutečně velký zápas. Těžko si lze představit náročnějšího soupeře, než je hvězdná parta kolem Sidneyho Crosbyho. Toho si jsou vědomi i fanoušci, kteří chtějí český tým burcovat skutečně na každém kroku, a proto se sjíždějí z celé České republiky před Selský dvůr a vymýšlejí skutečně originální způsoby, jak českému mužstvu vyjádřit podporu.

„Nejen pomalovaný kůň, byl tady i ustrojený pes, hříbě, živí králíci, je toho hodně, co fanoušci chystají," vypráví majitel hotelu Viliam Sivek, jenž dohlíží na to, aby se Jágr aspol. připravovali v těch nejlepších možných podmínkách. „Celý národ žije hokejem a kluci to vědí," ubezpečuje někdejší prezident hokejové Sparty a majitel Selského dvora.

„Připravují se se vší vážností a s vědomím toho, co je čeká. Nálada je nesmírně bojovná. Mají od jedenácti ještě rozbor hry na videu. Trenéři jsou teď na poradě, jsou tady i skauti, kteří zkoumali hru Kanady," popisuje dění uvnitř hotelu Viliam Sivek.

Hráči by měli obědvat od 11 hodin a ve 12:30 se vypraví autobusem do dějiště střetnutí. Čtvrthodinu před plánovaným odjezdem se opět dostaví na místo bubeníci, kteří mají za úkol povzbudit hokejisty před cestou.

Co obědvají hokejisté před Kanadou?
„Mají k dispozici velký studený bufet, salátový bar, hovězí vývar se zeleninou a jako hlavní chod pečenou tresku, krůtí ragú, těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, pošírovanou zeleninu na másle, dušenou rýži a dezerty," vyjmenoval pro Sport.cz Viliam Sivek, majitel hotelu.

Reklama

Související témata: