Hlavní obsah

Konec nadějí. Mezi nejlepší šestku nepatříme, píšou zklamaní Slováci

Bratislava

I zbytky nadějí zhasly. Šance na postup Slovenska do bojů o medaile na hokejovém šampionátu v Česku vzaly už před posledním vystoupením svěřenců českého kouče Vladimíra Vůjtka v základní části turnaje definitivně za své. Výsledky jsou odrazem stávající úrovně slovenského hokeje, komentovala dnes slovenská média již jistou neúčast ve čtvrtfinále. Vše zpečetila výhra Bělorusů nad Nory.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Český trenér na slovenské střídačce Vladimír Vůjtek.

Článek

"Ačkoliv se neúčast ve čtvrtfinále bude hodnotit jako neúspěch, výsledky jen odrážejí současnou úroveň slovenského hokeje," napsal list Denník N. Uvedl též, že světový hokej je rozdělen na šest lepších týmů a zbylých šest, sedm, které je následují, přičemž Slovensko podle něj patří do druhé skupiny, ať se to fanouškům líbí nebo nikoliv. "Postup do čtvrtfinále pro naše hokejisty není lehkou misí,"

Slovenský hokej zůstal na vrcholovém fóru potřetí v řadě bez čtvrtfinále. Jeho reprezentanti po zimních olympijských hrách v Soči a loňském šampionátu v Minsku zůstali před branami základního úspěchu i tentokrát. "Obsadili opět devátou příčku," připomněl na svém webu list Sme.

Slováci se na MS naposledy představili ve vyřazovací časti v Helsinkách 2013, kde ve čtvrtfinále prohráli s Finskem 3:4.

"Bělorusové směřují do čtvrtfinále, Slováci domů," uvedl portál Šport.sk. Právě hokejisté Běloruska si vítězstvím nad Norskem zajistili účast v další fázi turnaje jako poslední ze základní skupiny B a definitivně tím zavřeli Slovákům dveře do čtvrtfinále.

"Konec nadějím. Bělorusové postoupili na slovenský úkor," napsal portál Aktuálne.sk ještě před posledním vystoupením slovenských hokejistů na šampionátu proti výběru Spojených států, kterým se Vůjtek loučí se čtyřletou prací pro slovenskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: