Hlavní obsah

Konečně! Salák se po sedmi porážkách dočkal skalpu Finů

Znojmo
Aktualizováno

Chytal po osmnácti dnech a nakonec mohl být Alexander Salák spokojený. Konečně si v reprezentační brance připsal skalp Finů. Český tým ve středu ve Znojmě zdolal výběr Suomi 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák v utkání s Finskem.

Článek
Fotogalerie

„Po sedmi zápasech jsem se dočkal i proti nim. Na některé mančafty se mi daří víc, ale Finsko mezi ně nepatří. Jsem rád, že jsem to teď prolomil," vykládal český gólman. Zápas ve Znojmě přitom pro něj začal pořádným šokem. Sotva si poprvé sáhnul na puk, už ho lovil ze sítě.

Pohotovou střelu Ruutua sice Salák vyrazil před sebe, ale na dorážku Barkova (Jágrův spoluhráč z Floridy) nestihl vůbec reagovat. „Prvních deset minut jsem byl šílený. Finové do toho šlapali, moje načasování zákroků bylo hrozný, ale postupně jsem se do toho dostal," líčil gólman, jenž sice inkasoval hned po 34 sekundách, ale víc už Finům nedovolil a nakonec předvedl 22 úspěšných zásahů.

„Kluci hráli od druhé třetiny fakt skvěle a uklidnilo mě, jak jsem si na puk mohl víckrát sáhnout," přemítal Salák a ocenil přínos hráčů z NHL. „Předvedli parádní výkon, přitom přiletěli z Ameriky jen před pár dny. Finové sice hodně bruslili, my ale věděli, co chceme hrát a před tolika lidmi v báječné kulise to byla zábava," usmál se.

Salák má chytat i páteční generálku s Finy, ale jestli si řekl o výraznější příležitost i na MS neřešil. „Mně do obsazení brankářského postu vlastně nic není. Hraju hokej a chytám, jinak nominaci neovlivním."

Reklama

Související témata: