Hlavní obsah

Loni dorazil Francii. Kolář si vybavil přesilovky a strašidelný začátek

Praha

Tuší, že to asi nebude nic snadného. Před rokem rozhodl obránce Jan Kolář souboj s Francií na MS v Minsku až v prodloužení. Dnes potřebuje český tým nutně výhru, aby si kromě bodového konta naleštil i sebevědomí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kolář během tréninku české reprezentace v O2 Areně v Praze.

Článek

V Bělorusku 2014 to byly jednoduché počty. Když Češi prohrají, budou muset ve čtvrtfinále na silné Rusy, pokud Francouze porazí, zahrají si s mnohem přijatelnějšími Američany. „Hlavně si vybavuju ty jejich přesilovky s  Da Costou a náš špatný začátek," tvrdil Kolář.

První třetina loňského souboje totiž vyzněla pro české hokejisty katastrofálně. Prohrávali 0:3 a měli co dělat, aby zápas dotáhli do nastavení. „Týmy jsou tu ale jiné a máme jiný rok, tak bych se nechtěl moc pouštět do srovnávání. Když budeme hrát naši hru, mělo by to být dobré."

Nemůžeme nikoho podcenit

Žádný univerzální recept na tzv. papírově slabší soupeře prý podle Koláře stejně neexistuje. „Hokej je tak vyrovnaný, že nemůžeme podcenit nikoho a musíme k tomu přistoupit stejně jako bychom hráli s Kanadou, nebo se Švédy. Musíme hrát disciplinovaně, nedělat chyby v obranném pásmu."

Porážku s Francií by těžko rozdýchávali hráči i fanoušci. „Musíme prostě vyhrát. Je to tak. Máme málo bodů a musíme si udělat dobrou pozici," mínil osmadvacetiletý bek, který poslední sezónu strávil v ruském Vladivostoku. „Nemůžeme si moc vybírat, jestli se Švédy hrajeme první zápas nebo poslední, spousta hráčů z těch údajně slabších týmů je taky na vysoké úrovni, takže je jedno, v jakém pořadí se hraje."

Obranné řady jsou ale zatím největším problémem české sestavy, Kolář je přesto optimista. „Chce to trochu času, každým tréninkem se zlepšujeme. Tím, jak nás diváci tlačí, ale nechceme hrát hokej, kde bychom jen vyčkávali na brejky," tvrdil. „Hlavně ale nesmíme začít proti Francii jako před rokem..."

Reklama

Související témata: