Hlavní obsah

Malkin se konečně trefil, Bělorusům se zranil Lalande

Ostrava

Dvacet minut dokázali Bělorusové držet s obhájci titulu držet krok v úvodním zápase sobotního programu skupiny B v Ostravě. Své šance ale promarnili, naopak Rusko sehrálo dosud nejlepší zápas na turnaji. „Měli jsme šance především v první třetině, ale nedali jsme je, a jakmile nám soupeř gólově odskočil, měli jsme to už velmi těžké,“ hodnotil krutou porážku 0:7 kanadský trenér Běloruska Dave Lewis.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Sergej Mozjakin (vpravo) chválí Jevgenije Malkina za gól, který Malkin vstřelil proti Bělorusku.

Článek

Po prohraném zápase mu mnohem více než vysoká prohra dělal starosti zdravotní stav brankářské jednička Kevina Lalandeho. Ten se nechal po třetí brance Šipačova v přesilové hře vystřídat a odkulhal do kabiny. „Je lehce zraněný, uvidíme zítra," komentoval Lewis, který přiznal, že tentokrát na favorita jeho svěřenci neměli. „Soupeř byl rychlejší, důraznější," říkal běloruský kouč.

„Klíčové bylo, že Segrej (Bobrovskij) dokázal chytit v první třetině nařízené trestné střílení. Kdyby Demkov vyrovnal na 1:1, byl by to asi úplně jiný zápas," upozornil ruský kapitán a autor úvodní branky zápasu Ilja Kovačluk.

Střeleckou smůlu protrhl ve čtvrtém zápase na turnaji kanonýr Pittsburghu Jevgenij Malkin. Po 18 duelech, v nichž mlčel, uzavřel skóre na stavu 7:0. „Kluci z NHL hrají zápas od zápasu lépe, potřebovali nějaký čas, ale teď už se do toho dostávají. Všechny čtyři formace hrají dobře," chválil spoluhráče Kovalčuk, který si krizi prožil v minulém utkání proti Dánsku, kdy jej kouč Oleg Znarok nechal v závěru sedět jen na střídačce. „To se mi opravdu dlouho nestalo. Ale to už je pryč, je potřeba se dívat dopředu. To důležité je teprve před námi," smál se ruský kapitán. K předposlednímu utkání ve skupině B nastoupí Rusko v neděli od 20.15 proti Slovensku. „Budeme chtít vyhrát, co jiného," odtajnil taktiku trenér Znarok.

Reklama

Související témata: