Hlavní obsah

Rusové najdou během MS útočiště u Hadamczika v Kravařích

Kravaře

Recepty ruských polévek si musí v těchto dnech zopakovat čtyřiatřicetiletý Vladan Mučka. Jako šéfkuchař hotelu Buly Aréna je bude vařit členům ruského hokejového týmu. Sborná bude během blížícího se mistrovství světa bydlet právě v Kravařích. V hotelu, který patří bývalému trenérovi české reprezentace Aloisi Hadamczikovi. Hotel se na vzácnou návštěvu připravuje. Chodby zdobí fotografie velkých hvězd ruského hokeje z minulosti i současnosti.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ovečkin, Radulov...Fotografie největších hvězd ruského hokeje zdobí jednu z chodeb hotelu Buly Aréna v Kravařích.

Článek
Fotogalerie

„Z ruských specialit budeme vařit hlavně tamní polévky. Některé recepty jsme se museli naučit. Některé jsme už znali, protože jsme tady v minulosti měli ruské týmy," řekl Mučka. Pro ruské hokejisty bude každý den vařit až šest desítek různých jídel. „Obědy i večeře budou mít formou rautu. Řadu různých jídel po menších porcích. Tak, aby výběr byl pestrý," uvedl s tím, že na jídelníčku bude hodně ryb, těstovin a také moučníků.

Se svým kuchařským týmem ale nervózní není. V minulosti už vařili pro řadu hokejových hvězd. Hotel a přilehlá sportoviště včetně hokejové plochy využívá často například česká reprezentace, byli zde i francouzští hokejisté. Sborná zde bude poprvé. „Zkušenosti i s ruskými týmy máme. Naše služby využívají během přípravy celky Kontinentální ligy," uvedl Mučka.

Využijí i ledovou plochu?

Ruští hokejisté a jejich realizační tým do Kravař dorazí ve středu. K dispozici budou mít kompletní zázemí luxusního hotelu. „Zatím jsme ledovou plochu nechali, i když běžně koncem dubna necháváme rozmrazit. Hokejisté sice mají oficiálně trénovat v Ostravě. Je ale možné, že náš led některý z nich využije například pro individuální trénink. Uvidíme," řekl ČTK manažer Buly Arény Marcel Hadamczik.

Pro hokejisty bude areál kompletně uzavřen. Jedinou výjimkou bude sousední akvapark a dětské hřiště. Nepřístupné bude i přilehlé parkoviště, kde bude hlídán autobus určený na přepravu týmu do Ostravy a zpět. „Z Ruska přijedou jejich bezpečnostní agenti. Ti ale budou pouze na všechno dohlížet. Museli jsme najmout vlastní bezpečnostní agenturu," uvedl Hadamczik.

O tom, kdo do Kravař nakonec dorazí, ještě přehled nemá. Reprezentace soupisku zveřejní v pondělí. Největší hvězdy ruského hokeje ale na místě jsou už dnes. Fotografie Kovalčuka, Malkina či Ovečkina zdobí jednu z chodeb k pokojům.

Reklama

Související témata: