Hlavní obsah

Velké posily pro sbornou. Na MS ji posílí Malkin, Tarasenko a Kuljomin

Hokejisté Ruska mohou na blížícím se světovém šampionátu počítat se starty hvězdných útočníků Jevgenije Malkina z Pittsburghu a Vladimira Tarasenka ze St. Louis. Obhájce titulu posílí i forvard New Yorku Islanders Nikolaj Kuljomin. Informoval o tom v úterý deník Sovětskij Sport.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin (vpravo) posílí Rusko na MS.

Článek

Osmadvacetiletý Malkin už před měsícem přislíbil Rusům účast na turnaji v Praze a Ostravě v případě, že Penguins vypadnou v prvním kole play off NHL. Společně s Malkinem přicestuje na MS i jeho klubový spoluhráč Sidney Crosby, jenž posílí Kanadu.

Malkin nechyběl v sestavě sborné na olympiádě v Soči. Na květnovém MS v Minsku pak slavil s Ruskem titul mistrů světa. Zlata se dočkal i před třemi lety ve Finsku, kde zářil. Ovládl produktivitu turnaje a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem MS. Dvojnásobný držitel Art Ross Trophy nasbíral v této sezóně NHL 70 bodů za 28 gólů a 42 asistencí. Sezónu dohrával se zraněným kotníkem, přesto se šampionátu v České republice zúčastní.

Tarasenko prožil v St. Louis parádní sezónu. Rodák z Jaroslavle zaznamenal v 77 zápasech 37 branek a 36 přihrávek. Třiadvacetiletý křídelník s čichem na góly a úžasným zrychlením nakonec obsadil v kanadském bodování celé soutěže desátou příčku.

Po vyřazení New Yorku Islanders ze Stanley Cupu přicestuje na šampionát i osmadvacetiletý Kuljomin. V základní části odehrál všech 82 duelů, v nichž si připsal 31 bodů za 15 zásahů a 16 nahrávek.

Svěřenci trenéra Olega Znaroka vstoupí do MS pátečním střetnutím s Norskem. Ve skupině B se v ostravské ČEZ Aréně utkají rovněž se Slovinskem, USA, Dánskem, Běloruskem, Slovenskem a výběrem Finska.

Reklama

Související témata: