Hlavní obsah

Mrzelo mě, jak nám lidi nevěřili, říká Šimek, při zámku Rusů byl zralý na lázně

Moskva

Spolu s parťákem z obrany Kolářem se zrovna nacházel na ledě, když Rusové za pro ně nepříznivého stavu 0:2 stupňovali v závěru druhé třetiny svůj tlak a čeští hokejisté se téměř tři minuty nemohli dostat z útočného pásma. Radim Šimek se svými spoluhráči ale kritický moment ustál, a tak svěřenci trenér Vůjtka nakonec mohli slavit výhru 3:0 a snový vstup do šampionátu v Moskvě.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Český obránce Radim Šimek (vlevo) v souboji s ruským útočníkem Vadimem Šipačovem v zápase MS.

Článek

Přiznejte, jak vám na konci prostřední části hry bylo?

Měli jsme střídačku daleko, takže Rusové za ty tři minuty stačili vyměnit asi čtyři lajny. Jenom jsem se modlil, abychom dostali puk ven z pásma a ubránili se. Ale musím říct, že jsem byl zralej na lázně, jak nás tam zamkli (směje se).

Dlouho jste se pak musel na střídačce vydýchávat?

Do konce třetiny jsem nešel na led, o přestávce jsem si dal nohy na lavičku, aby se mi trochu prokrvily. A bylo to zase dobrý.

Rusové sice od poloviny zápasu stupňovali svůj tlak, do té doby jste je ale do příliš šancí nepouštěli. Tak dobře jste se na jejich hru připravili?

Věděli jsme, že na nás vlítnou. Ale řekli jsme si, že nebudeme na nic čekat a vlétneme na ně taky, ať jsou překvapení. Bylo dobré, že jsme vstřelili první gól, pak to opadlo. Výborně zachytal Dominik Furch a naštěstí jsme to zvládli. Musím říct, že jsem si zápas užil.

Užíváte si, že jste favorizovanou sbornou, navíc v jejím domácím prostředí, dokázali zaskočit?

Mrzelo mě, když jsem četl komentáře od lidí, jak nám nevěřili. Jsem rád, že jsme to zvládli, tak doufám, že teď změní názor a budou nám fandit.

Zvedne vám skalp Rusů sebevědomí?

Určitě, ale musíme se držet při zemi, ještě nás ve skupině čeká šest zápasů. Je to teprve první krok. V sobotu máme Lotyše, musíme dobře zregenerovat, protože zápas nebyl jednoduchý. Zase musíme hrát s pokorou.

Jak dopadne druhé vystoupení české hokejové reprezentace na MS proti výběru Lotyšska?
Češi vyhrají v základní hrací době
86,6 %
Česko zvítězí po samostatných nájezdech
2,3 %
Češi vyhrají v prodloužení
4,6 %
Lotyši vyhrají v základní hrací době
3,8 %
Lotyši zvítězí po prodloužení
1,3 %
Lotyši vyhrají po samostatných nájezdech
1,4 %
Celkem hlasovalo 23326 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.