Hlavní obsah

Kanadská ostuda ve finále. Tragédie, spílají Švédové chování soupeře

Kolín nad Rýnem

Švédové se už několik minut opájeli ve zlaté euforii po zisku jubilejního desátého titulu mistrů světa, ale přesto se nedokázali úplně přenést přes pocit křivdy a zklamání z neférového chování soupeře. Trnem v oku jim byl útočník s českými předky Travis Konecny.

Foto: Grigorij Dukor, Reuters

Kanaďané oslavují vyrovnávací branku, gólman Švédska Henrik Lundqvist loví puk z branky.

Článek

Na začátku třetí třetiny finálového duelu forvard Philadelphie prudce zaklonil hlavu a držel se za obličej. Rozhodčí uvěřil, že inkasoval úder hokejkou do obličeje od Eliase Lindholma.

Podle opakovaných záběrů to však vypadalo, že se dráha hole švédského zastavila v oblasti hrudníku. Nicméně Kanada hrála přesilovou hru, z níž vytěžila vyrovnávací gól na 1:1.

„Tohle je fakt tragédie. Je smutné, že už i v hokeji to začíná být jako ve fotbale. Bylo by kruté, kdyby tohle vyloučení rozhodlo. Cítím, že naše vítězství tak bylo spravedlivé," stěžoval si po utkání Lindholm. „Jinak ale hráli Kanaďané fér," uznal.

Ošálil rozhodčího?

I švédští komentátoři se do kanadského útočníka pustili. „Tohle bylo od Konecného nafilmované. Nedostal hokejkou ani do brady, ani do obličeje. Prostě jen ošálil rozhodčího," zlobil se Sanny Lindström z TV4.

„Od Kanaďana je něco takového obzvlášť trapné," zaznělo zase v komentáři Expressenu.

„Konecny to celé nahrál a odměnou mu bylo vyrovnání na 1:1. Od hráčů Philadelphie Flyers vídáme léta celou řadu šílených věcí. Ale nafilmovat faul? Starý tvrďák Bobby Clark by si to asi se svým spoluhráčem vyřídil, kdyby udělal něco tak stupidního," přidal se k lynči Magnus Nyström z deníku Expressen.

Sám Konecny ale útoky proti svému činu odmítal. „Nic jsem nenafilmoval. Zevnitř rtu mám z té situace ránu," odsekl naštvaně.

Reklama

Související témata: