Hlavní obsah

Šimek ukázkově sestřelil Kosticyna: Sám jsem byl překvapený, asi jsem to odkoukal od Gudyho

Paříž

Nejen gólem v přesilovce, kterým ve 48. minutě utkání MS proti Bělorusku zvyšoval na 4:1, si obránce české hokejové reprezentace Radim Šimek vysloužil potlesk českých fanoušků v pařížské hale. Na začátku třetí třetiny totiž ukázkovým bodyčekem poslal k ledu útočníka Andreje Kosticyna, který se následně obtížně zvedal na nohy.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Radko Gudas (uprostřed) slaví se spoluhráči Jakubem Voráčkem (vlevo) a Radimem Šimkem gól v síti Běloruska.

Článek
Fotogalerie

Věděl jste dopředu, že Kosticyna zastavíte právě tímto způsobem?

Vyplynulo to ze situace. Byl otočený, já přijížděl z druhé strany a sám jsem byl překvapený, co jsem mu dal za tělo, protože takhle moc nehraju. Asi jsem to odkoukal od Gudyho, se kterým nastupuju (směje se).

Pochválil vás pak Radko Gudas?

Jo, jo, plácal po mně. I on měl během zápasu střetnutí s jedním Bělorusem, který byl o hlavu větší. A stejně s ním zametl, klobouk dolů před ním.

Pamatujete si, kdy se vám bodyček takhle povedl?

Na to si fakt vůbec nevzpomínám.

I Bělorusové, kteří obvykle vyznávají technický hokej, hráli pěkně od podlahy. Nepřekvapilo vás to?

Nevím, s jakou taktikou do zápasu šli, ale prvních pět minut dobře bruslili. My jsme se ale na jejich tempo rychle zadaptovali a pomohly nám dva góly v první třetině. Až na deset minut v té druhé jsme zápas ovládali.

A po zápase s Kanadou, kdy jste spálili řadu šancí, jste si nyní šesti góly zvedli sebevědomí?

Samozřejmě to je úleva, protože to byl náročný zápas, takže jsem se třemi body hrozně spokojený. Ale zase bych moc nezveličoval, že jsme Bělorusům dali šest gólů. Je to pozitivní, ale v pondělí proti Finsku musíme být pokorní, protože to bude úplně jiný zápas.

Reklama