Hlavní obsah

Stará dáma potěšila Červenku. Češi využili sluníčka a vyrazili v Paříži za památkami

Paříž

Od startu světového šampionátu panovalo v Paříži pošmourné počasí, zataženou oblohu doprovázely dešťové kapky, takže čeští hokejisté v době svého volna ani neměli moc chuť vydat se poznáváním pamětihodností francouzské metropole. V úterý ale přišla změna, sluníčka a teploty okolo dvaceti stupňů hráči využili k návštěvě Eiffelovky, Louvru, Vítězného oblouku či dalších kulturních lákadel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka během odletu hokejové reprezenzace na MS.

Článek

„Udělalo se fakt krásné počasí, takže jsme prošli celou Champs-Elysée. Člověk je pořád zabraný do hokeje, takže se hodí, když může na chvilku vypnout a vyčistit si hlavu. Dali jsme si kafe a musím říct, že Paříž je fakt nádherná," rozplýval se útočník Roman Červenka.

Zatímco některým hráčům do Paříže dorazily manželky či partnerky a další rodinní příslušníci, obránce Michal Kempný zatím na návštěvu čeká. I tak se ale vydal na Eiffelovu věž, jež mu učarovala. „Moc se mi to líbilo. Svítilo sluníčko, takže z ní bylo pěkně vidět," potěšilo zadáka Chicaga.

Červenka pak úterní den zakončil sledováním odvetného utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Juventusem a Monakem. A postup Staré dámy ho potěšil. „Fandil jsem Pavlu Nedvědovi, tedy Juventusu, dneska přeju Realu Madrid," vyhlíží madridskou semifinálovou bitvu Realu s Atlétikem.

Červenka bude hledat odvetu o Madrid

„Asi si ale budeme muset najít nějaký stream na internetu, ale podíval bych se rád. Juventus už postoupil, pokud se to povede i Realu Madrid, bude to hodně zajímavé finále," uvažuje Červenka, fanoušek fotbalové Slavie.

Ligu mistrů si v úterý nenechali ujít ani trenéři, kteří před jejím začátkem ještě s celým realizačním týmem zamířili na společnou večeři. „Pozval nás na ni Pepa (Jandač). Prošli jsme se, dali si jídlo. Je také potřeba odejít od mančaftu, nevidět jeden druhého. A pak jsem měl radost, že Pavel Nedvěd s Juventusem postoupil do finále Ligy mistrů," shodl se asistent trenéra Jaroslav Špaček s Červenkou.

Reklama