Hlavní obsah

Trenéři určili brankáře na Rakousko. Po Nestrašilově konci přišla i dobrá zpráva

Jan Škvor (Kodaň)Sport.cz
Aktualizováno

Pravidelné rotování brankářů pokračuje, takže v pondělním večerním duelu s Rakouskem, který je derniérou české hokejové reprezentace v základní skupině na mistrovství světa v Kodani, se mezi tři tyče postaví Pavel Francouz. Připraven hrát je i útočník Filip Chytil, který v nedělním utkání s Francií odstoupil ve druhé třetině po úderu do obličeje. Rozbruslení před zápasem, kterému předcházelo společné týmové focení, absolvoval Chytil bez úlev a je zcela fit.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Gólman Pavel Francouz nastoupí proti Rakousku.

Článek

Čeští hokejisté znovu nastoupí se sedmi beky a třinácti útočníky. Kromě postu brankáře přichází oproti zápasu s Francií jediná změna, místo obránce Poláška se do hry dostane Michal Jordán. Trenéři už do konce turnaje nemohou počítat se zraněným útočníkem Nestrašilem, pro kterého MS skončilo.

Pozitivní zprávou naopak je, že osmnáctiletý útočník NY Rangers Chytil je v pořádku. „Proti Francii dostal úder do obličeje, byl mírně otřesený. Naštěstí se ukázalo, že se nejedná o závažnější postižení. Hned po úrazu by byl schopen hrát, ale z preventivních důvodů proti Francii už na led nechodil," uvedl lékař českého týmu Dušan Singer.

Sestava Česka pro zápas s Rakouskem:
Francouz – Gudas, Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Krejčík – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec, Chytil – Kousal

„Hráči, kteří ještě nemají s velkým hokejem takovou zkušenost, se někdy sehnou a sami si tak při kontaktu se soupeřem naběhnou. Je dobře, že je Filip v pohodě a může pokračovat dál," ulevilo se asistentovi trenéra Jaroslavu Špačkovi.

Pro závěrečný zápas skupiny A proti Rakousku ukázali trenéři na gólmana Francouze. Koho však pošlou do branky ve čtvrtečním čtvrtfinále, zatím ještě nevědí. „Velkou roli také v našem rozhodování bude hrát soupeř. Budeme k tomu hodně přihlížet," prozradil Špaček a z jeho slov se tak dá vyčíst, že v případě bitvy o semifinále s Kanadou či USA by mohla přijít sázka na Davida Ritticha, jenž zámořské hráče dobře zná ze svého působení v Calgary.

Reklama