Hlavní obsah

Češi před čtvrtfinále zkoušeli nájezdy, klikům se nevyhnul ani kapitán. Reichlovi utekl puk

Bratislava

Sedm zápasů, šest výher. Čeští hokejisté v základní skupině oslnili a v tabulce skončili druzí, když za sebou nechali i obhájce zlata ze Švédska. Jenže den D nastane pro partu kouče Miloše Říhy až zítra, kdy začne v Bratislavě vyřazovací fáze turnaje. Před klíčovou čtvrtfinálovou bitvou s Německem, která se hraje od 20.15 hodin, panovala na dopoledním tréninku pohoda a dobrá nálada.

Na tréninku před Německem čeští hokejisté zkoušeli samostatné nájezdy. Jak jim to šlo? Video: SPORT.CZ

 
Článek

Tým strávil na ledě zhruba hodinu. Hráči se věnovali nácviku přesilových her a dalším herním činnostem. Na závěr pak vyzkoušeli také samostatné nájezdy, při nichž se hokejisté dobře bavili. Kdo z nich neproměnil, totiž musel následně provést několik kliků.

Na ledě vedle sebe postupně ulehali překvapivě hlavně útočníci, mezi nimiž byli třeba kapitán Jakub Voráček nebo Jan Kovář. Naopak se dařilo obráncům, trefili se Zámorský nebo Kolář.

Všichni kluci jsou pohodáři, říkají kustodi. I oni mají pohodu, nikdo nemá nároky jako Jágr nebo Erat

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

„Nájezdy byly spíš na uvolnění. Beci stříleli dobře, ale útočníci nedali gól," žertoval Říha a pak už přešel na vážnější tón. „Kdyby přišly v zápase, střelci se projeví úplně jinak," řekl.

Hlavu si z toho moc nelámal ani Michael Frolík, jenž také nedal. „Člověk se to snaží brát naplno, ale trénink je něco úplně jiného než samotný zápas. Máme tady dost šikovných hráčů, kteří nájezdy umějí a když přijdou, budeme na to připravení," ujistil.

Tým ukázal krásné akce, bojovnost, charakter, srdíčko, chválí po základní skupině trenér Miloš Říha

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Na závěr pak všichni hráči ještě vyhecovali k exekuci také asistenta trenéra Roberta Reichla. Někdejší skvělý centr se nenechal dlouho pobízet, jenže puk mu v rozhodující chvíli utekl z hole a následnou střelu z úhlu už Bartošák kryl.

„Ukázal jsem jim, jak by se to dělat nemělo. Já ale ten jeden důležitý nájezd už dal a tím to pro mě skončilo," připomněl s úsměvem památnou střelu o tyč v samostatných nájezdech semifinálového duelu na olympiádě v Naganu proti Kanadě, který posunul Čechy do finále.

Reichel pak ještě v závěru vyslal na bránu několik dělových ran, které se pokoušel usměrnit do sítě Radek Faksa. „Zeptal jsem se ho, jestli by mi nedal pár střel na teč. Říkal, že by to švihem nedostřelil, takže musel pálit golfákem. Lítalo mi to kolem hlavy, musel jsem se schovávat. Trochu jsem se bál o zdraví, co si budeme povídat," smál se útočník Dallasu.

Pro mě těžký zápas, měli strašně moc střel, hodně gólovek, hodnotí duel se Švýcary Patrik Bartošák

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama