Hlavní obsah

Češi vyrazili vlakem na mistrovství světa! Jedeme ho vyhrát, hlásí odhodlaně Gudas

Jan Škvor, Libor Kalous, Jarmila BastlováSport.cz
Aktualizováno

Žádný speciální vlak, naopak klasický spoj, ke kterému byl připojen extra vagon na konec soupravy určený jen pro ně. Česká hokejová reprezentace v úterý dopoledne vyrazila z pražského Hlavního nádraží na čtyřhodinovou cestu směr Bratislava, kde už v pátek večer vstoupí do mistrovství světa zápasem proti úřadujícím šampionům Švédům.

Hokejová reprezentace vyrazila do dějiště mistrovství světaVideo: Sport.cz

 
Článek

Do plánovaného odjezdu vlaku sice ještě zbývala téměř hodina, čeští reprezentanti už se ale scházeli na pražském Hlavním nádraží. Kompletní pětadvacetičlenný kádr ale zhruba stovka fanoušků, kteří přišli hokejisty vyprovodit, neviděla.

Z Prahy se totiž vydala na cestu patnáctka hráčů a asistenti trenéra Reichel s Mlejnkem, čtyři hokejisti a hlavní kouč Miloš Říha přistoupili v Pardubicích, další čtveřice v Brně a v Břeclavi tým zkompletovali kapitán Jakub Voráček a obránce Petr Zámorský.

Kde nastupovali členové české reprezentace do vlaku:
Praha
Jakub Kovář
Šimon Hrubec
Radko Gudas
Michal Řepík
Robin Hanzl
Michael Frolík
Dominik Kubalík
Jan Kovář
Dmitrij Jaškin
Michal Moravčík
Jan Rutta
David Sklenička
Dominik Simon
David Tomášek
Jakub Vrána
Robert Reichel - trenér
Karel Mlejnek - trenér
Pardubice
Tomáš Zohorna
Filip Hronek
Jan Kolář
Filip Chytil
Miloš Říha - trenér
Brno
Patrik Bartošák
Hynek Zohorna
Ondřej Palát
David Musil
Břeclav
Petr Zámorský
Jakub Voráček

„Vlakem cestuju celkem často, během sezony NHL s ním jezdíme do Washingtonu a New Yorku. Minulý týdnem jsem jím zase jel na reprezentační turnaj do Brna. Je to příjemnější cestování než letadlem, ve kterém jsme celou sezonu. Super změna," pochvaloval si přesun do Bratislavy po železnici obránce Philadelphie Radko Gudas.

To útočník Washingtonu Jakub Vrána, kterého na MS čeká debut v seniorském národním týmu, vyrážel vlakem na cestu za zápasem vůbec poprvé v životě. „Fakt je to poprvé, dosud jsem jezdil jen autobusem nebo letadlem. Pustím si písničky, možná si trochu zdřímnu," plánoval si třiadvacetiletý rodák z Prahy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radko Gudas se loučí s rodinou během odjezdu na MS 2019.

„Ve vlaku je internet, vzal jsem si s sebou iPad, tak se na něco kouknu. A taky s klukama pokecáme," tušil Gudas.

„Je dobrý, že nejedeme po D1, nebudeme někde v zácpě a přijedeme na čas. Stihneme povinnosti, které máme. Ubytujeme se a pak už půjdeme na trénink," připomínal asistent trenéra Robert Reichel, že od 17 hodin, tedy tři hodiny po příjezdu do slovenské metropole, už tým čeká příprava na ledě v tréninkové hale Ondreje Nepely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté české reprezentace Jakub Vrána a Michael Frolík během odjezdu na MS 2019 do Bratislavy na Hlavním nádraží v Praze.

Český tým touží ukončit dlouhé čekání na medaili z MS, vždyť tou poslední je bronz z roku 2012. A Gudas si před startem šampionátu neklade nízké cíle. Právě naopak.

„Jedeme vyhrát! Tým je skvěle sestavený. Jediným hráčem ze současného kádru, který mistrovství dokázal vyhrát, je Voras," vzpomenul řízný bek svého spoluhráče z Flyers Jakuba Voráčka, který se v roce 2010 vracel z MS v Německu se zlatem. „Ví, o co jde, jak skvělý pocit to je. Myslím, že nás dokáže nabudit," soudí Gudas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté české reprezentace David Tomášek (vlevo) a Jan Kovář během odjezdu na MS 2019 do Bratislavy na Hlavním nádraží v Praze.

„Máme výbornou partu a hodně kvalitních hráčů. Jádro týmu je velice silné, máme velkou šanci udělat úspěch," tuší Vrána.

„Vracet se vlakem s medailí by bylo příjemný, ale to je ještě daleko. Nicméně uděláme maximum, aby kluci zažili to, co jsme zažili my. Věřím, že síla v mužstvu je," je přesvědčený Reichel, který jako hráč vyhrál mistrovství světa hned třikrát.

Reklama

Související témata:
Hlavní nádraží