Hlavní obsah

Čeští fandové se rojí před halou. Poradit recept na výhru přišel i proslulý šéfkuchař

Bratislava

Do začátku úvodního vystoupení českého národního mužstva na hokejovém mistrovství světa v Bratislavě zbývá už jen několik desítek minut a je prakticky jisté, že svěřenci Miloše Říhy budou mít v duelu proti obhájcům zlata ze Švédska obří podporu fanoušků.

Čeští fanoušci jsou před Švédskem velcí optimisté. Do Bratislavy přijel fandit i Zdeněk PohlreichVideo: Sport.cz

 
Článek

Ti o sobě dali ostatně vědět v Bratislavě už během odpoledního souboje mezi Ruskem a Norskem. V hledišti byla k vidění řada českých vlajek a příznivců oblečených v reprezentačním dresu, kteří zakoupili denní vstupenky a při nástupu na led mohutně aplaudovali norskému outsiderovi.

Před halou se sice občas prošli i vojáci se samopaly, jinak se však před ní doslova hemžilo fandy z celé České republiky, kteří prozpěvovali a skandovali. A to už dobré tři hodiny před utkáním. Nechyběly ani známé osobnosti a celebrity. Třeba herec, zpěvák a moderátor Aleš Háma nebo uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Speciální pivní vlak hokejových fanoušků odjel na MS

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Atmosféra v hledišti bude velmi bouřlivá a hodně podobná jako před čtyřmi lety při zápasech domácího mistrovství světa v Praze. Někteří příznivci přicestovali do slovenské metropole autem, jiní autobusem nebo vlakem. Optimismem však rozhodně nešetřili.

„Vyhrajeme 3:2," shodl se po čtyřhodinové cestě Vašek Janda z Kladna s manželkou, která měla přes sebe omotanou vlajku. Stejný výsledek tipoval i fanda z Frenštátu pod Radhoštěm, jenž na utkání dorazil ve slušivém klobouku. „My jsme to vzali cestou ještě přes sklípek," vykládala usměvavá bruneta ze Ždánic u Kolína, která věří ve vítězství 3:1 a hlavně v to, že Češi po sedmi letech konečně získají na MS cenný kov.

Reklama