Hlavní obsah

Na Švédy s Bartošákem. Říha dopsal na soupisku dalšího útočníka. Kdy se připojí Faksa s Francouzem?

Bratislava
Aktualizováno

Do branky české hokejové reprezentace se v úvodním vystoupení na světovém šampionátu v Bratislavě proti Švédsku postaví podle očekávání Patrik Bartošák. Trenéři před pátečním utkáním dopsali na soupisku jedenáctého útočníka, kterým je Tomáš Zohorna.

Češi jsou už natěšení, až šampionát vypukne. Hned na úvod je čeká soupeř nejtěžšíVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Bartošák, který byl na seznam vyvolených zapsán spolu s Šimonem Hrubcem, absolvuje svoji premiéru na MS. Proti výběru Tre Kronor nastoupil v sobotu na domácích Carlson Hockey Games a vychytal nulu. O nasazení šestadvacetiletého gólmana bylo jasno poté, co ve čtvrtek opustil českou výpravu Jakub Kovář.

„Po rošádách to bylo víceméně dané. Kubovu reakci jsem čekal horší. Férově jsme se domluvili, rozhodl se v podstatě sám. Chtěl do turnaje vstoupit jako jednička, ale shodli jsme se, že není v takové formě. A než aby dělal trojku, tak přenechá místo mladšímu," vysvětlil 60letý trenér.

Už je jasno. Faksa přiletí v sobotu a hned by měl hrát. Jak to bude s Francouzem?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Do večerního boje s obhájci zlata ze Švédska naskočí sedm obránců a jedenáct útočníků. Čeští reprezentanti nastoupí v podobné sestavě jako minulý týden na turnaji v Brně. „Vrátili jsme se k ní, kluci si na sebe přece jen už zvykli," vysvětlil Říha. Nově doplněný Tomáš Zohorna se představí ve čtvrté formaci.

Národní tým vyhlíží další posily z NHL. V neděli dorazí brankář Colorada Pavel Francouz, o den dřív se připojí útočník Dallasu Radek Faksa. „Faksa by měl sednout s letadlem ve Vídni zítra v 11 hodin dopoledne a nastoupit by měl hned do sobotního zápasu s Nory. Je to lepší než dva dny odpočívat," řekl Říha.

Jak bude vypadat soupiska českého týmu pro úvod mistrovství světa?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

"Máme ještě závěrečný krátký mítink před obědem a pak si půjdu si na chvíli lehnout, protože poslední dny byly hektické," dodal.

Reprezentace má na soupisce volné ještě čtyři místa pro hráče do pole a jedno pro brankáře, které by měl obsadit Francouz.

Pravděpodobná sestava ČR proti Švédsku:
Bartošák - Kolář, Hronek, Gudas, Sklenička, Rutta, Moravčík, Musil - Voráček, Simon, Frolík - Jaškin, Chytil, Palát - Vrána, Jan Kovář, Kubalík - Řepík, T. Zohorna.

Reklama