Hlavní obsah

Krutá pravda o ruském týmu na MS! Sbornou cupují po fiasku se Slováky

Riga/Moskva

Probíhající mistrovství světa v hokeji v Rize se nese ve znamení pohrom favoritů. nejkrušnější chvíle si zatím prožívají Kanaďané či Švédové, ale nepřijemného překvapení se dočkali i Rusové, kteří patřili před startem šampionátu k hlavním aspirantům na titul. Po pondělní porážce se Slováky 1:3 však dostává sborná od ruských médií co proto.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Kouč Valerij Bragin na ruské střídačce během zápasu se Slovenskem.

Článek

„Krutá pravda o ruském týmu na mistrovství světa. Nedokážeme skórovat bez toho, aby nám pomohl soupeř nebo rozhodčí. Bezradný tým vstřelil skromným Slovákům je jeden gól," nebere si servítky například server Sovsport.

„Minulý týden jsme psali o tom, že Čechy a Brity jsme neporazili my, protože oni se totiž porazili sami. Teď se ukázalo, že to byla pravda," dodává server.

Podobně referuje o zápase a rozpoložení v ruském týmu Sport Express. „Rusko už není favoritem na titul. Zdá se, že na tomto mistrovství si umíme poradit jen s outsiderem. Chvíli jsme si mysleli, i pod dojmem zaváhání Kanaďanů, Švédů či Čechů, že tenhle tým může vybojovat titul. Jenže problémy z přípravy se po dvou úvodních vítězstvích znovu objevily," píše Sport Express.

„V týmu Valerije Bragina je spousta pracantů, ale jen málo opravdových hokejových mistrů. ještě, že budeme mít posily z NHL Tarasenka, Orlova a Samsonova," doplňuje.

List Komsomoľská Pravda upozorňuje, že Slováci v poslední době umí ruské reprezentaci hodně zkomplikovat život: „Slováci se už před časem etablovali jako nepříjemný soupeř pro Rusy. I na olympiádě v Pchjončangu 2018 začala ruská cesta za zlatem nepříjemnou porážkou 2:3 se Slovenskem."

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: