Hlavní obsah

Lotyšsko - Itálie 3:0Lotyšsko vybojovalo na MS další výhru

Riga/Praha

Lotyšští hokejisté bodovali na domácím MS i ve třetím zápase. Tentokrát si připsali očekávanou výhru nad Itálií 3:0. Pořádající země na úvod šampionátu senzačně porazila Kanadu, poté ale podlehla Kazachstánu v samostatných nájezdech.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Lotyšský hokejista Martins Karsums slaví se spoluhráči gól proti Itálii.

Článek

Celý zápas se hrál pod taktovkou favorizovaných Lotyšů, ti si však nedokázali vypracovat výraznější náskok, aby statečně bojujícím Italům odskočili. Celkově přitom vyhráli na střely na branku drtivým poměrem 44:12, jenže od úvodních minut ztroskotávali na výborně chytajícím Faziovi.

Frigo s Casettim hned na začátku zahřáli Punnenovse. Fazio musel už ve druhé minutě vytáhnout parádní zákrok betonem proti Keninšovi. V polovině třetiny proti němu neuspěl tváří v tvář ani Abols. Před přestávkou na strážci italské branky ztroskotal ze sóla i Džerinš.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Lotyš Miks Indrašis (70) před italským brankářem Justinem Faziem.

V dohrávané přesilovce Lotyšů na začátku druhé části zachránila Fazia po Karsumsově pokusu tyčka. Chuť si spravil ve 33. minutě díky svému důrazu, kdy po úspěšné dorážce potrestal zaváhání Italů při rozehrávce uvnitř vlastního obranného pásma. O chvíli později se z dorážky prosadil i Indrašis, jenže skóroval evidentně nohou a gól nebyl uznán.

Na začátku třetího dějství Italové skórovali, jenže ani jejich zásah neplatil. Trenérská výzva domácí střídačky odhalila ofsajd. Ve 47. minutě předvedl nádhernou individuální akci Petan, Punnenovs si však s jeho bekhendem z otočky poradil. Italové to v závěru zkusili bez gólmana, místo vyrovnání však dvakrát inkasovali.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Mistrovství světa v hokeji v Rize:
Skupina B (Arena Riga):
Lotyšsko - Itálie 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Karsums (Krastenbergs), 59. Darzinš (Džerinš, Freibergs), 60. Karsums. Rozhodčí: Bruggeman (USA), Gouin - McCrank (oba Kan.), Constantineau (Fr.). Vyloučení: 3:4, navíc Keninš (Lotyšsko) 10 min. Bez využití. Bez diváků.
Lotyšsko: Punnenovs - Rubins, Balinskis, Cibulskis, Sotnieks, Kulda, Freibergs, Zile - Darzinš, Abols, Daugavinš - Rihards Bukarts, Džerinš, Roberts Bukarts - Dzierkals, Indrašis, Keninš - Marenis, Meija, Krastenbergs - Karsums. Trenér: Bob Hartley.
Itálie: Fazio - Spornberger, Glira, Casetti, Pietroniro, Marchetti, Miglioranzi, Gios - Frank, Petan, Miceli - Giliati, Pitschieler, Hochkofler - Frigo, Bardaro, Magnabosco - Deluca, Andergassen, Galimberti. Trenér: Giorgio De Bettin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články