Hlavní obsah

Nepřijde mi to vhodné vůči reprezentaci, oznámil Šustr, že už na MS nebude zveřejňovat fotky spoluhráčů

Riga/Praha

Fotografování je jeho velkým koníčkem, a když zrovna nehraje hokej, velmi rád a často se mu ve svém volném čase věnuje. Po příletu do dějiště mistrovství světa v Rize zveřejnil obránce národního týmu Andrej Šustr na svých sociálních sítích několik fotek spoluhráčů z šatny nebo hotelového pokoje. Žádné další už ale nepřidá...

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Andrej Šustr.

Článek

„Pro mě je fotografování odreagování," přiznává Šustr, který zásadně zveřejňuje jen černobílé fotografie. „Líbí se mi, že jsou takhle jednoduché, protože barvy jsou často trošku zavádějící. Na černobílých fotkách člověk vidí opravdové věci a jejich strukturu," vysvětluje.

„Budu se tomu možná dál věnovat, fotky už ale (během MS - pozn. aut.) nikde zveřejňovat nebudu. Po tom, co nám hráčům bylo předloženo od IIHF, jsem se rozhodl, že mi to nepřijde vhodné vůči reprezentaci. Bylo by to kontraproduktivní," prohlásil Šustr po středeční tréninku v online rozhovoru s českými novináři.

Co přesně ve dvoustránkovém materiálu zaslaném Mezinárodní hokejovou federací všem šestnácti nároďákům startujícím na MS stojí? Pro hráče a všechny členy realizačního týmu jsou v něm specifikována pravidla pro umísťování příspěvků ze zákulisí na sociální sítě.

Foto: Český hokej, Ondřej Kalát

Andrej Šustr míří ve výstroji do autobusu, který reprezentaci odvezl k tréninku do haly Daugava.

„Pravidla jsou na všech velkých turnajích víceméně stejná, tady v Rize je to rozšířeno o kapitolku věnovanou covidu. Pravidla jsou poměrně složitá a nebudu je všechna vyjmenovávat," uvedl tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund.

„Je tam ale třeba pravidlo, že pokud chcete na svých sociálních sítích zveřejnit fotografie jakékoliv další osoby, musíte to učinit s jejím výslovným souhlasem. A pokud půjde o fotku z kabiny nebo autobusu, tak se souhlasem zástupcem týmu," dodal Zikmund.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Andrej Sustr (@asustr62)

A tak si Šustr řekl, že během turnaje už radši žádné fotky svých spoluhráčů zveřejňovat nebude. Zůstane tak jen třeba u snímku obránců Jordána s Vitáskem a útočníka Sekáče na hotelovém pokoji či brankářů Kváči s Willem v šatně.

„Bylo by to zbytečné rozptýlení týmu. Jsme tu kvůli jiným cílům a tyhle mé věci jdou teď stranou. Nezlobte se, ale nechci se už o focení bavit. Jsem tady kvůli hokeji a nechci na sebe strhávat pozornost jinými věcmi. Po mistrovství světa se o focení klidně rád pobavím," uzavřel dvoumetrový obránce působící v KHL v dresu čínského Kunlunu s tím, že spoluhráčům z národního týmu slíbil, že jim po šampionátu fotky rád vytiskne a pošle.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reklama