Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Z kluků to spadlo, psychika dělá strašně moc! Čtvrtfinále nám neunikne, věří Vlasák

I když je na letošním šampionátu v Rize spousta výsledků, kdy outsider překvapí výhrou, nebo se proti němu favorit alespoň trápí, tak náš zápas s Velkou Británií nebyl tento příklad. Kluci měli zápas od začátku pod kontrolou a ve své režii. Naprosto zaslouženě jsme došli k pohodovému vítězství 6:1.

Foto: www.hcskoda.cz

Bývalý hokejový reprezentant Tomáš Vlasák.

Článek

Na turnaji jsme potřebovali impuls, který by nás nastartoval a ten přišel ve třetí třetině zápasu se Švédy, kdy se nám povedl čtyřgólový obrat. Je vidět, že to z kluků spadlo a zase si začali věřit. Psychika a sebevědomí dělají strašně moc.

Nikoho jsme nenechali na pochybách, že by nás Britové mohli trápit. Od začátku jsme měli dobrý pohyb a nepřipustili žádné komplikace.

Hned čtyři z šesti našich gólů vstřelili obránci, což beru jako odměnu za jejich aktivitu. Najížděli si do správných pozic, hodně jsme využívali třetího hráče nahoře, který na sebe natáhl jednoho soupeře, díky čemuž vznikaly volné prostory pro naše beky.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Český reprezentant Filip Chytil (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze svého gólu do sítě Velké Británie na MS v hokeji 2021.

Zejména v první třetině sice měla několik šancí i Británie, ale okénka v obraně se objeví vždycky, když se co nejrychleji chcete dostat do vedení a klidu. Ale zase tolik jich nebylo. I kdyby některou ze šancí proměnili, stejně bychom to v pohodě uhráli.

V pondělí nás čeká s ohledem na postup do čtvrtfinále mimořádně důležitý zápas s Dánskem. Tím, jak naše výkony naskočily, tak věřím, že o postup do čtvrtfinále už bychom přijít neměli. Samozřejmě musíme zůstat pokorní a dál pracovat, ale doufám, že starosti s postupem už mít nebudeme.

S národním týmem byl u zlatého hattricku na světových šampionátech v letech 1999 až 2001. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník 135 zápasů, v nichž vstřelil 43 gólů. Zahrál si i na Světovém poháru 2004, kde Češi došli až do semifinále. Je šampionem ruské Superligy s Omskem, v domácí extralize vybojoval mistrovský titul s Plzní. Vyzkoušel si nejvyšší soutěž ve Finsku, Švédsku, Rusku i Švýcarsku, v NHL má na svém kontě 10 utkání za Los Angeles. Posledních šest let zastává post sportovního manažera v HC Škoda Plzeň, kde bude od příští sezony působit i jako asistent trenéra.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama