Hlavní obsah

Nedohraný světový šampionát hokejových dvacítek se uskuteční v srpnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, které bylo na sklonku loňského roku kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru předčasně ukončeno, by se mělo uskutečnit v náhradním termínu s největší pravděpodobností letos v srpnu. Agentuře RIA Novosti to řekl šéf IIHF Luc Tardif. Dějištěm turnaje bude kanadská provincie Alberta.

Josef Koláček (vlevo) a Kanaďan Owen Power během juniorského MS.

Článek

Veškeré další podrobnosti včetně přesného data turnaje a rozpisu jednotlivých utkání plánuje IIHF oznámit po skončení olympijských her v Pekingu.

Turnaj by se měl hrát od znovu, to znamená, že výsledky v prosinci odehraných zápasů by se neměly započítávat. Týmy by měly mít navíc možnost nahlásit nové nominace.

Mezinárodní hokejová federace na základě doporučení své lékařské komise zrušila šampionát v Edmontonu a Red Deeru poté, co byly kvůli výskytu koronaviru v celcích USA, Ruska a Česka kontumovány tři zápasy v základních skupinách včetně duelu Česko - Finsko (0:1). Svěřenci trenéra Karla Mlejnka do té doby prohráli s domácí Kanadou 3:6 a s Německem 1:2 v prodloužení.

Reklama