Hlavní obsah

Bývalý obránce Sparty šokoval! MS kvůli možnému zranění odmítl, aby se mohl vrátit do Ruska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžkou hlavu se skládáním nominace pro blížící se mistrovství světa v Tampere a Helsinkách musí mít kouč hokejistů Slovenska Craig Ramsay. Jedenasedmdesátiletý Kanaďan, který aktuálně chystá svůj tým na úvodní přípravné zápasy před šampionátem proti Česku (ve čtvrtek ve Spišské Nové Vsi a v sobotu v Trenčíně), se musí vypořádat s řadou omluvenek. I od hráčů, kteří pod ním v únoru v Pekingu vybojovali historický bronz pro naše východní sousedy. Naposledy se z šampionátu omluvil například obránce Michal Čajkovský.

Foto: Profimedia.cz

Na hokejové MS 2022 nepojede v barvách Slovenska ani obránce Michal Čajkovský.

Článek

Z MS ve Finsku se už omluvili mimo jiné brankář Branislav Konrád s útočníkem Liborem Hudáčkem, kteří pomohli k zisku bronzových medailí pod pěti kruhy, nebo jiný forvard Pavol Skalický. Přestože za Lukko Rauma ve finské nejvyšší soutěži řádil, na reprezentaci se prý necítí...

Nad řadou dalších opor pak kvůli zdravotním problémům visí otazník – zlomeninu utrpěl obránce Martin Gernát, kometa extraligového play off Miloš Kelemen z Mladé Boleslavi se zase podle asistenta generálního manažera reprezentace Oto Haščáka potýká s vážnějším zraněním v dolní části těla. Nejistá je i účast dalších útočníků podepsaných pod pekingským bronzem Marka Hrivíka a Petera Cehlárika.

Slovenský nároďák se poprvé sešel v úterý v Trenčíně a už po úvodních dvou trénincích si musel Ramsay škrtnout další tři jména – kvůli zraněním gólmana Litvínova Denise Godlu a útočníka Christiána Jaroše. Na MS nepojede ani obránce Michal Čajkovský.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hockey Slovakia (@hockeyslovakia)

A u devětadvacetiletého rodáka z Bratislavy, který v minulosti oblékal dvě sezony dres pražské Sparty, je důvod odmítnutí zarážející.

Čajkovský posledních sedm let působí v Kontinentální lize, aktuální ročník strávil v Novosibirsku, s nímž má platný kontrakt ještě na rok. A přestože kvůli ruské vojenské invazi na Ukrajinu se v současnosti jeví jako bláznovství, že by v KHL nastupovali i v příští sezoně legionáři (vyjma těch z Běloruska či Kazachstánu), Čajkovský nejspíš počítá, že se do Novosibirsku normálně vrátí.

KHL zřejmě přijde o zahraniční hvězdy. Pasáž z pořadu Příklep.

Dominik Hejbal, <a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Čajkovský komunikoval s Novosibirskem a svým agentem. Bylo mu řečeno, že v případě zranění mu nebude obnoven kontrakt, proto se rozhodl, že zůstane doma, aby neriskoval zranění," uvedl Haščák pro hockeyslovakia.sk.

Reklama